Du har tilføjet en vare til kurven

Total

    Tilbage til butikken
    Se kurv
    Estimeret levering

    Lift - når produktet løfter sig fra neglen


    Når man arbejder med negleprodukter, er det ikke et spørgsmål, om man vil kommet til at opleve lift. Det er nærmere et spørgsmål om, hvornår. Lift kan nemlig ske for alle, og som nybegynder vil man sandsynligvis opleve det hyppigere.

    Lift er, når negleproduktet løfter sig fra neglepladen – og der kan være rigtig mange årsager til, at det sker. De hyppigste årsager til lift er:

    • at prep ikke er udført effektivt nok (særligt omkring neglebåndet) 
    • at der er blevet påført produkt på huden 
    • at den frie kant ikke er blevet forseglet 
    • at man har en negletype, som har sværere ved god hæftning (fx olierede eller tynde negle) 
    • at produktet ikke er ordentligt gennemhærdet i UV-lampen 
    • at hænderne er ekstra udsatte for slag, stød, kemikalier, vand mv. i dagligdagen 
    • at man ikke har fulgt anvisningerne ved påføring af produktet 
    • at opbygningen og formen af neglen ikke er optimal (fx ved manglende styrkepunkter) 
    • at man har en negleskade eller neglesygdom 

    Listen ovenfor er ikke udtømmende, men kan give en idé om, at der kan være mange årsager til, at et negleprodukt løfter sig før tid.

     
    De forskellige typer af lift
    Lift kan opstå flere steder på neglen, og placeringen kan faktisk fortælle meget om den underliggende årsag. Hvis ikke der er helt åbenlyse årsager til liftet (som f.eks. at produktet decideret rammer huden eller lignende), kan nedenstående faktorer være medvirkende.

    1. Lift ved neglebåndet
    Når et negleprodukt lifter omkring neglebåndsområdet, skyldes det ofte, at man ikke har fået fjernet enten neglebåndet eller det usynlige neglebånd godt nok. En anden årsag kan være, at man ikke har fået renset godt nok med Cleaner+ helt oppe ved neglebådet, at man ikke har fået påført Hard Base Coat langt nok op, eller at Top Coat ikke helt dækker farven ved neglebåndsområdet.

    Et par gode råd til at forbygge dette, kan være at rense med en Micro Wipe Stick vædet med Cleaner+ i kanten af neglen, og nede ved neglebåndet, så man får fjernet alt filestøv og snavs, inden man kommer Hard Base Coat på. 
    At påføre din Hard Base Coat (og andre produkter) med en Nail Art Brush, for at forsigtigt at kunne skubbe produktet tættere på dit neglebånd, selvfølgelig stadig uden at ramme. 

    2. Lift på siderne af neglen
    Når et negleprodukt lifter på siderne af neglen, skyldes det ofte, at man ved forstærkning eller forlængelse ikke har fået opbygget form og styrkepunkter korrekt. Derved kan produktet lifte eller knække ved sine weakpoints. (Du kan se hvordan vi anbefaler at du opbygger dine negle på vores læringsunivers, eller blogpostet omkring Opbygning af den kunstige negle)

    Ved brug af Gel Polish uden forstærkning eller forlængelse, kan det skyldes, at man har for tynde negle, til at Gel Polish i sig selv kan holde optimalt, og det kan derfor overvejes om man skal benytte en forstærkning til neglene, som f.eks. Rubber Base, Builder Gel eller Polygel. Det kan naturligvis også skyldes en mangelfuld prep inden påføring af produkt.

     

    3. Lift på spidsen af neglen
    Når et negleprodukt lifter helt ude på spidsen af neglen, skyldes det næsten altid, at man mangler at forsegle den frie kant, eller at den ikke er forseglet godt nok. Det kan også være, at man er kommet til at file forseglingen væk efterfølgende, eller at dagligdagens arbejde (f.eks. med at taste på computer eller lignende) har slidt forseglingen væk.


    4. Lift midt på neglen (pocket lift)
    Når et negleprodukt lifter midt inde på neglen, skyldes det ofte, at neglens opbygning har været forkert. En forkert opbygning leder til en skæv belastning af neglen og produktet, hvorved et lift midt på neglen kan opstå. Det kan også skyldes, at man har ventet for lang tid med at lave en opfyldning, hvorved neglens form med tiden er kommet ud af balance. Sidst men ikke mindst kan det naturligvis også skyldes, at man ikke har været effektiv nok ved prep af neglen, inden produktet blev påført.

    Hvad skal man gøre, når der opstår lift?
    Når lift opstår, er det vigtigt, at man får fjernet det liftede produkt så hurtigt som muligt. Årsagen er, at der kan opstå et lille hulrum mellem neglen og produktet, hvilket skaber optimale forhold for baktierievækst - herunder greenie (læs mere om greenie her.). Dertil skaber det ubalance i neglens styrkepunkter, hvilket kan give skader i neglen.
    Lift fjernes ved enten at aftage hele produktet på den berørte negl eller ved blot at lave en opfyldning.

    ×

    Vælg variant