ALT OM AFTAGNING

AFTAGNING

Det er forskelligt, hvordan man aftager negleprodukter. Nogle typer af produkter kan opløses i en acetonebaseret væske, mens andre skal files af. Stort set alle Gel Polish på markedet kan opløses i acetone.

Hos neglefeber har vi dog enkelte produkter som ikke kan soakes, altså aftages med et acetone omslag. Dette drejer sig om Builder base, Gel&go og Acrylicgel, alle fra mærket Makear. Disse produkter kan kun aftages ved filing, enten med en manuel håndfil eller med den elektriske fil. Dog er en komplet aftagning ikke nødvendigt, og vi anbefales derfor altid at lave opfyldninger. 

Hvis du vil se hvordan man aftager disse produkter manuelt, kan du følge vores step-by-step guide her:
Manuel fil - https://youtu.be/9XoFXVKtepk
Elektrisk fil - https://youtu.be/UU5SBHqXBHc

Hos Neglefeber har vi med vores eget brand, The Gel Collection udviklet alle vores produkter således, at de godt kan aftages med Fast Acetone Remover. Dette er gjort for at sikre en skånsom metode til aftagning – uanset hvilket produkt man bruger. 

Når man arbejder med Gel Polish, er aftagning ofte nødvendigt hver 2.-3. uge. Derudover er det nødvendigt at aftage, hvis man ønsker at skifte farve, eller hvis der opstår lift.

Builder Gel og Polygel behøves faktisk aldrig at blive aftaget. Neglen består at døde hudceller og har ikke brug for ilt. Det anbefales derfor altid at lave opfyldninger på Builder Gel og Polygel i stedet for aftagning. Såfremt man alligevel ønsker at fjerne al Builder Gel eller Polygel, kan de dog som nævnt godt opløses i Fast Acetone Remover. Det kræver dog, at man har filet 80-90 % af produktet af, inden soak-off påbegyndes.

Se step-by-step-guide for, hvordan aftagning udføres her: https://neglefeber.dk/blogs/news/step-by-step-aftagning


Mange kan blive forskrækket, hvis deres negle er meget bløde lige efter aftagning. Det er dog helt normalt, at naturnegle er bløde efter at have været forseglet med produkt over en længere periode. I takt med, at der atter tilføres ilt til neglenes keratinceller, vil de hurtigt blive hårde og stærke igen. Dette sker som regel inden for 24 timer.

VIGTIGT
Det vigtigtste, når man aftager sine negleprodukter er, at beskytte ens egen naturnegl mod unødig hård negleteknik. Man må aldrig skrabe hårdt på hverken produkt eller negl eller file ned i naturneglen. Når man har opløst produktet i 10-15 minutter, skal produktet gerne være opløst nok til, at man let kan skubbe det opløste produkt af med en rosenpind. Hvis ikke det er tilfældet, skal man file endnu mere produkt af (uden at ramme naturneglen) og gentage soak-off processen.

Eksempel på et sæt negle efter forkert aftagning.
Eksempel på et sæt negle efter forkert aftagning