FILETEKNIK - ALMOND

Fileteknik
I dette, og i de næste par blogpost, vil vi forsøge at skabe et overblik over de forskellige former, og hvilke teknikker der er, til at få en perfekte Almond form. Denne file guide, er et supplement. Ønsker man en større uddybning, henviser vi til vores læringsvideoer

Et godt tip hvis du er i tvivl om filen rammer alle steder, er ved at kigge på neglen. De steder der er hvide og markeret, er de steder filen har ramt. De steder hvor neglen er skinnene, er de steder hvor filen ikke har ramt

Når du filer gel, vil en 180 gritt fil være tilstrækkelig til tilfilingen.
Når du skal file acrylicgel, kan en 150 gritt være bedre, da produktet ikke er lige så blødt.

De forskellige former - opbygning
Inde for neglekunst findes der mange forskellige former af negle, med hver deres unikke skønhed.

Noget centralt for enhver kunstig negl er den rigtige opbygning.
Påføringen af produktet skal være jævn, og apex skal være placeret rigtigt. Dette har også betydning for tilfilingen af neglen.
Hvis du vil have dette uddybet, tjek vores blogpost om neglen opbygning.

https://neglefeber.dk/blogs/news/opbygning-af-neglen

Beskrivelse af de forskellige former
Helt simpelt og banalt kan man dele negleformerne op i 5;

Almond
Denne negl kan både laves lang og kort. Navnet indikerer at formen minder om en mandel. Set oppefra skal neglen have en bløde kurve, ind mod spidsen af neglen.

1.
Start med at file siderne lige. De skal flugte med fingeren, og neglens naturlige udgroning. Du kan med fordel tage en fil og placere den vandret nede under neglen og file. På den måde får du filet begge sider på samme tid, og sikre at de er lige. Dog skal du være opmærksom på ikke at få vippet filen, men at den hele tiden er vandret

 

 2.
Med filen laver du små skrå/buet bevægelser fra der hvor fingeren slutter, og ind mod spidsen af neglen. Sørg for at begge sider har den samme kurve, for at få en ensformet negl. Du kan med fordel tegne en streg, hvis du ikke kan forestille dig det. Brug filen som guide hvis du er tvivl. Det forsvinder alligevel når du filer.

3.
File neglen længde. Det kan det være en fordel at tegne et kryds, og bruge hjælpe linjerne, som billedet under. Når du skal file den forreste del, kan du med fordel placere filen som påvist, med en lille vinkel, for at undgå at ramme apex. Imens du bevæger filen op og ned, bevæges filen, fra side til side, uden at ramme apex, på den måde får du en flot og pæn negl.

 

 4.
Fil rundt om neglebåndet. Det gøres gerne med en 240 eller 320 gritt, da man er tæt på den naturlige negl og hud, og ikke yder skader, hvis man får ramt neglen eller huden. Du kan med fordel placere filen som påvist. Med skrå-halvcirkel-bevægelser, fra neglebåndet og ned, og rundt om neglebåndet, filer man, så du connector /sammensmelter neglebåndet, med neglens sider.

   

5.
Brug en 340 over hele neglen, bevæg filen i halv-cirkel-bevægelser, fra den ene side til den anden, og ”sammensmelt” alle områder. Brug en buffer, som aller sidste step, for at gøre overfladen mere glat, og mærker/ridserne fra neglefilen mindre.

DE SÆRLIGT UDVALGTE