FILETEKNIK - BALLERINA

Fileteknik
I dette, og i de næste par blogpost, vil vi forsøge at skabe et overblik over de forskellige former, og hvilke teknikker der er, til at få en perfekte Ballarina form. Denne file guide, er et supplement. Ønsker man en større uddybning, henviser vi til vores læringsvideoer

Et godt tip hvis du er i tvivl om filen rammer alle steder, er ved at kigge på neglen. De steder der er hvide og markeret, er de steder filen har ramt. De steder hvor neglen er skinnene, er de steder hvor filen ikke har ramt

Når du filer gel, vil en 180 gritt fil være tilstrækkelig til tilfilingen.
Når du skal file acrylicgel, kan en 150 gritt være bedre, da produktet ikke er lige så blødt.

De forskellige former - opbygning
Inde for neglekunst findes der mange forskellige former af negle, med hver deres unikke skønhed.

Noget centralt for enhver kunstig negl er den rigtige opbygning.
Påføringen af produktet skal være jævn, og apex skal være placeret rigtigt. Dette har også betydning for tilfilingen af neglen.
Hvis du vil have dette uddybet, tjek vores blogpost om neglen opbygning:

https://neglefeber.dk/blogs/news/opbygning-af-neglen

Beskrivelse af de forskellige former
Helt simpelt og banalt kan man dele negleformerne op i 5;

Ballerina

Ballerina er den gyldne mellemvej mellem stiletto og en square negl. Den har de slanke snævre sider som stiletto, og den flade ende som square.

1.
Fil neglens sider – de skal være lige og flugte med fingeren og flugte med neglens naturlige groning

2.
Fil den fri kant. Det er vigtigt at den frie kant er lige. Hold filen lige når du filer.

3.
Fil neglens sider. Ved denne negl er det vigtigt at siderne er lige. Siderne skal have den samme vinkel ind mod den frie kant. Hold filen som anvist, helt flad mod neglen. På den måde filer du både formen til, og sidderne.

4.
Fil rundt om neglebåndet. Det gøres gerne med en 240 eller 320 gritt, da man er tæt på den naturlige negl og hud, og ikke yder skader, hvis man får ramt neglen eller huden. Du kan med fordel placere filen som påvist. Med skrå-halvcirkel-bevægelser, fra neglebåndet og ned, og rundt om neglebåndet, filer man, så du connector /sammensmelter neglebåndet, med neglens sider.

5.
Fil neglens længde. Imens du bevæger filen frem og tilbage, vippes filen i en halv-cirkel-bevægelse, fra side til side, uden at ramme apex, på den måde får du en flot og pæn negl.

6.
Brug en 340 over hele neglen, bevæg filen i halv-cirkel-bevægelser, fra den ene side til den anden, og ”sammensmelt” alle områder. Brug en buffer, som aller sidste step, for at gøre overfladen mere glat, og mærker/ridserne fra neglefilen mindre.

DE SÆRLIGT UDVALGTE