FILETEKNIK - OVAL

Fileteknik
I dette, og i de næste par blogpost, vil vi forsøge at skabe et overblik over de forskellige former, og hvilke teknikker der er, til at få en perfekte Oval form. Denne file guide, er et supplement. Ønsker man en større uddybning, henviser vi til vores læringsvidoer.

Et godt tip hvis du er i tvivl om filen rammer alle steder, er ved at kigge på neglen. De steder der er hvide og markeret, er de steder filen har ramt. De steder hvor neglen er skinnene, er de steder hvor filen ikke har ramt

Når du filer gel, vil en 180 gritt fil være tilstrækkelig til tilfilingen.
Når du skal file acrylicgel, kan en 150 gritt være bedre, da produktet ikke er lige så blødt.

De forskellige former - opbygning

Inde for neglekunst findes der mange forskellige former af negle, med hver deres unikke skønhed.

Noget centralt for enhver kunstig negl er den rigtige opbygning.
Påføringen af produktet skal være jævn, og apex skal være placeret rigtigt. Dette har også betydning for tilfilingen af neglen.
Hvis du vil have dette uddybet, tjek vores blogpost om neglen opbygning.

https://neglefeber.dk/blogs/news/opbygning-af-neglen

Beskrivelse af de forskellige former
Helt simpelt og banalt kan man dele negleformerne op i 5;

 

Oval

1.
Start med at file den frie kant. Med en oval form, giver det bedste æstetiske udtryk, hvis den frie kant har den samme kurve som neglebåndet, og ikke er bredere end fingeren. Siderne/lower arch skal være lige og flugte med fingeren 

  2.
  Fil neglen synlige sider. Hold filen på skrå, og bevæg den i halv-cirkel-bevægelser. På den måde rammer du hele siden på en gang.

   3.
  Fil den forreste halvdel af neglen, ud mod spidsen. Spidsen behøver ikke være tykkere end et dankort. Når du filer, kan du med fordel holde filen skrå, som vist, og bevæge den fra side til side, samtidig med du filer ned på spidsen.

  4.
  Fil neglebåndet. Brug en 240 eller 320 gritt. Brug filens kurvede side, så du nemmere kan komme rundt om neglebåndet.

   

  5.
  Til slut files hele neglen med en 320 gritt. Pas på du ikke filer din apex væk. Når du filer, kan du med fordel bevæge filen i halv-cirkel-bevægelser, imens du går fra side til side. På denne måde ”sammensmelter” du alle neglen overflader. Brug en buffer til at polere og finpudse neglen.

  DE SÆRLIGT UDVALGTE