FILETEKNIK - SQUARE

Fileteknik
I dette, og i de næste par blogpost, vil vi forsøge at skabe et overblik over de forskellige former, og hvilke teknikker der er, til at få en perfekte Oval form. Denne file guide, er et supplement. Ønsker man en større uddybning, henviser vi til vores læringsvideoer.

Et godt tip hvis du er i tvivl om filen rammer alle steder, er ved at kigge på neglen. De steder der er hvide og markeret, er de steder filen har ramt. De steder hvor neglen er skinnene, er de steder hvor filen ikke har ramt

Når du filer gel, vil en 180 gritt fil være tilstrækkelig til tilfilingen.
Når du skal file acrylicgel, kan en 150 gritt være bedre, da produktet ikke er lige så blødt.

De forskellige former - opbygning
Inde for neglekunst findes der mange forskellige former af negle, med hver deres unikke skønhed.

Noget centralt for enhver kunstig negl er den rigtige opbygning.
Påføringen af produktet skal være jævn, og apex skal være placeret rigtigt. Dette har også betydning for tilfilingen af neglen.
Hvis du vil have dette uddybet, tjek vores blogpost om neglen opbygning.

https://neglefeber.dk/blogs/news/opbygning-af-neglen

Beskrivelse af de forskellige former
Helt simpelt og banalt kan man dele negleformerne op i 5;

Square
Denne negl er lige på alle led og kanter. Når du kigger på neglen, skal den faktisk have form som et rør, der er skåret halvt over.

1. 
Start med at file siderne. De skal være lige og flugte med neglen. Når du filer er det vigtigt at filen også er lige.

2.
Fil den frie kant. Den skal ligeså være helt lige. Vær opmærksom på at din fil er helt lige, og ikke vipper hverken op eller ned. Den grønne streg indikerer hvordan filen skal placeres, sæt fra siden. De røde indikerer en fil som vipper opad, og en fil der vipper nedad.

 

3.
Fil neglens synlige sider. Disse files også med en lige fil. Du kan man fordel lægge neglen på siden, placere filen ovenpå, og file.

4.
Fil rundt om neglebåndet. Med små halv-cirkel-bevægelser, fra neglebåndet og ned og rundt om neglebåndet, files så man connector /sammensmelter neglebåndet, med neglens sider. Det gøres gerne med en 240 eller 320 gritt, da man er tæt på den naturlige negl og hud, og ikke yder skader, hvis man får ramt neglen eller huden.
 

5.
Nu files størstedelen af neglen længde. Du kan med fordel placere filen som påvist, med en lille vinkel, for at undgå at ramme apex. Apex er området aftagenet med en cirkel. Imens du bevæger filen frem og tilbage, vippes filen i en halv-cirkel-bevægelse, igen uden at ramme apex, på den måde får du en flot og pæn negl.

 

6.
Til sidst bruger du en 340 over hele neglen, bevæg filen i halv-cirkel-bevægelser, i mens du bevæger filen fra side til side, og ”sammensmelt” alle områder. Brug en buffer, som aller sidste step, for at gøre overfladen mere glat, og mærker/ridserne fra neglefilen mindre.

DE SÆRLIGT UDVALGTE