FILETEKNIK - STILETTO

Fileteknik
I dette, og i de næste par blogpost, vil vi forsøge at skabe et overblik over de forskellige former, og hvilke teknikker der er, til at få en perfekte Stiletto form. Denne file guide, er et supplement. Ønsker man en større uddybning, henviser vi til vores læringsvideoer

Et godt tip hvis du er i tvivl om filen rammer alle steder, er ved at kigge på neglen. De steder der er hvide og markeret, er de steder filen har ramt. De steder hvor neglen er skinnene, er de steder hvor filen ikke har ramt

Når du filer gel, vil en 180 gritt fil være tilstrækkelig til tilfilingen.
Når du skal file acrylicgel, kan en 150 gritt være bedre, da produktet ikke er lige så blødt.

De forskellige former - opbygning
Inde for neglekunst findes der mange forskellige former af negle, med hver deres unikke skønhed.

Noget centralt for enhver kunstig negl er den rigtige opbygning.
Påføringen af produktet skal være jævn, og apex skal være placeret rigtigt. Dette har også betydning for tilfilingen af neglen.
Hvis du vil have dette uddybet, tjek vores blogpost om neglen opbygning.

https://neglefeber.dk/blogs/news/opbygning-af-neglen

Beskrivelse af de forskellige former
Helt simpelt og banalt kan man dele negleformerne op i 5;

Stiletto

1.
Fil siderne/lower arch lige. Neglens sider skal flugte med fingeren, og neglens naturlige udgroning.

2.
Fil neglens form. På en stiletto er det vigtigt at siderne, set oppefra er lige og neglens spids, er lige. Du kan man fordel lægge neglen på siden, placere filen ovenpå, og file.

3.
Fil neglens længde. Du kan med fordel placere filen som påvist, med en lille vinkel, for at undgå at ramme apex. Imens du bevæger filen frem og tilbage, vippes filen i en halv-cirkel-bevægelse, fra side til side, uden at ramme apex, på den måde får du en flot og pæn negl.

4.
Fil rundt om neglebåndet. Det gøres gerne med en 240 eller 320 gritt, da man er tæt på den naturlige negl og hud, og ikke yder skader, hvis man får ramt neglen eller huden. Med skrå-halvcirkel-bevægelser, files fra neglebåndet og ned, og rundt om neglebåndet, på den måde connector /sammensmelter neglebåndet, med neglens sider.

5. 
Fil hele neglen. Brug en 340 over hele neglen, bevæg filen i halv-cirkel-bevægelser, fra den ene side til den anden, og ”sammensmelt” alle områder. Brug en buffer, som aller sidste step, for at gøre overfladen mere glat, og mærker/ridserne fra neglefilen mindre.

DE SÆRLIGT UDVALGTE