FORLÆNGELSE MED DUAL FORME (HEL NEGL)ALT OM DUAL FORME

I dette blogpost vil vi beskrive kort hvad en dual form er, og bagefter beskrive alle steps i påsætning

Kort om dual forme

Dual forme er en plastik negletip, hvor man påfører produktet inden i, i stedet for de traditionelle tipper, hvor du påfører produktet ovenpå.
Det smarte ved disse tipper, er at de gør arbejdet mere nemmere og hurtigere.
Tippen er konstrueret således, at når du fjerner den, så har neglen den rigtige opbygning og balancering. Derudover er tippen af et sådan materiale, som gør at produktet ikke sidder fast, men i stedet efterlades helt blank.

Tipperne kommer i forskellige størrelser og med forskellige kurver. Nogle tipper findes med en meget dyb kurve, nogle findes med mindre dyb kurve, og nogle er helt lige.
For enden at tippen, er der små dutter, som hjælper en når man skal lirke tippen af.
Inde i tippen er der også hjælpe linjer, som kan guide en til form og længde.

Valg af størrelse

Det er vigtigt at man finder den rigtige størrelse på ens dual form. Tricket her, er at tippen er my større end neglen, da der skal være plads til produktet inden i.

Tippen må ikke være al’ for stor eller al’ for lille, da det kompromiser med neglens balance punkter.

Prep inden påføring

Start med at preppe / forberede din negl udfra følgende steps;
Ønsker du en uddybning, henviser vi til blogpostet om prephttp://neglefeber.dk/blogs/news/alt-om-prep

 • Start med at tage en 220/240 gritt neglefil, og fil den frie kant i den ønskede form. Du kan også bruge en negleklipper til at minimere længden først, hvis dette er ønsket.
 • Skub neglebåndet tilbage med en neglebåndsskubber eller en rosenpind.
 • Brug den modsatte ende at neglebåndsskubberen eller en rosenpind, til at skrabe det usynlige neglebånd væk.
 • Hvis det er nødvendigt, klippes det overskuende neglebånd af, med en neglesaks. Husk kun at klippe det hvide hud af, da den hvide farve indikerer at huden er død, og gerne må fjernes
 • Buf’ neglen med neglefebers buffer eller en 220/240. Husk at komme godt ned i siderne og rundt om neglebåndet. Har man problemer med lift, kan man tage en 180 gritt neglefil, og forsigtigt file fra højre mod venstre, og fra venstre mod højre. På den måde skaber du et gitter, som produktet kan hæfte sig til.
 • Rens neglen med cleaner og en fnugfri wipe. Husk at komme godt ned i siderne.

 Påføring

 1. Du kan med fordel påfører et lag basecoat på neglen, for at få bedre hæftning.

 2. Vælg nu det produkt du gerne vil forlænge neglen med. Du kan både bruge builder gel, gel&go eller acrylicgel. Alt efter hvad du bedst kan lide at arbejde med.

 3. Påfør produkt i tippen. Spred produktet rundt i tippen. Det er vigtigt at det dækker siderne og er tyndt ved neglebåndet. Spred produktet i den form og længde du ønsker.

 4. Nu skal tippen fastgøres til neglen. Sæt tippen ca 1-2 millimeter fra neglebåndet i en 45 graders vinkel. Langsomt vippes den ned på neglen. Når tippen sidder på neglen, kan du forsigtigt skubbe tippen den sidste millimeter op imod neglebåndet. Det er vigtigt at tippens undersider er vandret med neglen, så du får en lige negl.

  4.1. Du kan også blot påfører et tyndt lag i dual formen, og fastgør den halvvejs nede af neglen. Du kan derefter bruge den halve negl som en platform, du kan bygge videre på. Her er det ikke vigtigt at tippen er lige, men at produktet inden i, placeres som ønsket.


 5. Vend hånden, og udjævn undersiden af neglen. Du kan med fordel bruge en klemme til at holde tippen på plads.

 6. Hvis du har produkt som er udover tippen, fjernes dette enten med en rosenpind, eller en lille pensel som er dyppet i cleaner.

 7. Sæt neglen i lampen og hærd 60 sekunder.
 8. Vrikke forsigtigt tippen frem og tilbage, til den slipper neglen.

 9. Tilfil rundt om neglebåndet, så du får en pæn overgang fra falske negl til din naturlige negl. Du kan også tilfile neglen, så din form bliver ekstra skarp.

 10. Buff neglen og påfør evt. Farve og design. Afslut med topcoat.

 

NB: Hvis du føler, at neglen ikke har nok produkt på, så du opnår den rigtige balancering, kan du blot buffe neglen og tilføje ekstra produkt.