AcrylicGel - ForstærkningAlt om acrylicgel
I dette blogpost, vil vi beskrive alt om acrylicgel. Blogpostet vil kort beskrive prep, hvordan man påføre acrylicgel på den naturlige negl, på skabelon og tip, og aftagning.

Kort om acrylicgel
Kært barn har mange navne. AcrylicGel, PolyGel, Akryl Gele, AcrylGel, Hybridgele, HybridGel, ModelingGel, Gelastic, Flexygel. Der findes mange ord for det samme - nemlig en hybrid mellem klassisk Gelé og Akryl. Formålet er at give et produkt, der er stærkere end traditionelle geléer, men mere fleksibel end klassisk akryl. Det fungerer på samme måde som gel, det bruges til enten at forstærke ens egen negl, eller forlænge neglen. Akrylgel hærder ikke før at den kommer ind i lampen. Man bruger cleaner eller isopropylalkohol til at forme gelen i den form man gerne vil have det. Akrylgel kan komme både i en bøtte og i tube.

Forberedelse af neglen / prep:
Prep er det første og vigtigste step i processen. Det er det som forbereder neglen på produktet, og binder produktet til neglen.

Ønsker man en detaljeret uddybning, henviser vi til vores blogpost om prep: http://neglefeber.dk/blogs/news/alt-om-prep

 1. Start med at tage en 220/240 gritt neglefil, og fil den frie kant i den ønskede længde og form, hvis du skal forstærke. Hvis du forlænger, skal være nok fri kant til påsættelse af enten tip eller skabelon, hvis du forlænger neglen.
 2. Skub neglebåndet tilbage med en neglebåndsskubber eller en rosenpind.
 3. Brug den modsatte ende at neglebåndsskubberen eller en rosenpind, til at skrabe det usynlige neglebånd væk.
 4. Hvis det er nødvendigt, klippes det overskuende neglebånd af, med en neglesaks. Husk kun at klippe det hvide hud af, da den hvide farve indikerer at huden er død, og gerne må fjernes
 5. Buf’ neglen med neglefebers buffer eller en 220/240. Husk at komme godt ned i siderne og rundt om neglebåndet. Har man problemer med lift, kan man tage en 180 gritt neglefil, og forsigtigt file fra højre mod venstre, og fra venstre mod højre. På den måde skaber du et gitter, som produktet kan hæfte sig til.
 6. Rens neglen med cleaner og en fnugfri wipe. Husk at komme godt ned i siderne.

Påsætning af tip eller skabelon
Her henviser vi til at man gør brug af vores vejledninger om påsætning af skabelon og påsætninger af tipper.

http://neglefeber.dk/blogs/news/pasaetning-af-tipper

http://neglefeber.dk/blogs/news/pasaetning-af-skabelon

Påføring af basecoat
Hvad end man bruger vores normale basecoat, rubber basecoat eller fiber basecoat – påføres de alle på samme måde.

 • Gnub basecoaten godt ned i neglen. Sørg for at forsegle den frie kant. Dette skal gøres ved alle lag man påføre. Forseglingen gør at der ikke kommer snavs eller vand ind under lakeringen og skaber lift. Put neglen ind i lampen i 60 sekunder i ved 48 watt og 120 ved 36 watt.

Påføring af acrylicgel
Når du bruger acrylicgel, vil produktet være klistret. Man bruger derfor cleaner eller isopropylalkohol til at bevæge produktet rundt på neglen. Penslen må ikke være vædet med cleaner, men bare være dyppet i. Så snart penslen ikke længere kan flytte rundt på produktet, men klistre til produktet, er det tid til at dyppe penslen igen.

Det vigtigste ved påføringen af al’ slags produkt, er en jævn overflade og en flot apex. 

Det er vigtigt at du er opmærksom på om du har produkt på huden. Hvis du får produkt på huden, skal dette fjernes med en rosenpind, eller en lille pensel, inden neglene sættes ind i lampen. Ligeledes er det vigtigt at man har placeret hånden vandret i lampen, for at få en korrekt hærdning af produkt.

Hvis du laver en naturlig forstærkning på egen negl

 • Påfør en kugle acrylicgel, på størrelse med en ært, med en spartel, ca midt på neglen. Med forsigtige tryk med penslen, flyttes acrylicgelen rundt, så den dækker hele neglen. Det er en fordel hvis du holder penslen, i en 45°graders vinkel. Her er det vigtigt, at du ikke laver penselstrøg, men simpelhen dupper produktet indtil, at det har fået den rette form.
 • Når du skal forme neglebåndet, tryk produktet forsigtigt mod neglebåndet. Produktet ved neglebåndet skal holdes tyndt. Det er en fordel at have penslens tip foran acrylicgelen, så du undgår produkt på neglebåndet. Hold gerne en 1mm afstand til neglebåndet. Penslen skal hele tiden holdes fugtig med cleaner. Lige så snart din pensel klæber for meget til produktet er det tid til cleaner.
 • Du kan flash hærde din negl, så den ikke mister sin form, ved at putte hånden ind i lampen for 10 sekunder. Med tomlen er det vigtigt at den er vandret og plan når du flash hærder.
 • Når alle negle er formet, hærdes hele hånden 60 sekunder ved 48 watt og 120 ved 36 watts
 • Når hånden er fuld hærdet, tørres alle neglene af med cleaner og en fnugfri wipe.

Hvis du forlænger med tipper; 
Når du forlænger på tipper, er det vigtigt at du har buffet tippen, så gelen har en rug overflade at gribe fat i.

 • Påfør en kugle acrylicgel, på størrelse med en ært, med en spartel, ca midt på neglen. Med forsigtige tryk med penslen, flyttes acrylicgelen rundt, så den dækker hele neglen, plus tippen. Det er en fordel hvis du holder penslen, i en 45°graders vinkel. Her er det vigtigt, at du ikke laver penselstrøg, men simpelhen dupper produktet indtil, at det har fået den rette form.
 • Når du er ved neglebåndet, er det en fordel at have penslens tip foran acrylicgelen, så du undgår produkt på neglebåndet.
  Penslen skal hele tiden holdes fugtig med cleaner. Lige så snart din pensel klæber for meget til produktet er det tid til cleaner.
 • Du kan flash hærde din negl, så den ikke mister sin form, ved at putte hånden ind i lampen for 10 sekunder. Med tomlen er det vigtigt at den er vandret og plan når du flash hærder.
 • Når alle negle er formet, hærdes hele hånden 60 sekunder ved 48 watt og 120 ved 36 watts
 • Når hånden er fuld hærdet, tørres alle neglene af med cleaner og en fnugfri wipe.

Hvis du forlænger med skabelon:

 • Start med at skabe tippen, ved at lægge en kugle acrylicgel, på størrelse med en ært, med spartlen, på spidsen af din negl, der hvor skabelonen møder din naturlige negl. Med forsigtige tryk med penslen, flyttes acrylicgelen rundt fra side til side, for at skabe tippen/platformen/forlængelsen. Her er det vigtigt, at du ikke laver penselstrøg, men simpelhen dupper produktet indtil, at det har fået den rette form. Husk at tjekke at acrylicgelen er forbundet med den naturlige negl, og at hver et hjørne er dækket.
 • Hærd neglen i 60 sekunder ved 48 watt og 120 ved 36 watts
 • Påfør en kugle acrylicgel, på størrelse med en ært, ca midt på neglen. Med forsigtige tryk med penslen, flyttes acrylicgelen rundt, så den dækker hele neglen, plus tippen. Når produktet er kommet op til neglebåndet, er det vigtigt, at du søger for, at det er et tyndt lag oppe ved neglebåndet. Herved undgår du for meget file arbejde. Husk at være opmærksom på din apex.
 • Du kan flash hærde din negl, så den ikke mister sin form, ved at putte hånden ind i lampen for 10 sekunder. Med tomlen er det vigtigt at den er vandret og plan når du flash hærder.
 • Når alle negle er formet, hærdes hele hånden 60 sekunder ved 48 watt og 120 ved 36 watts
 • Når hånden er fuld hærdet, tørres alle neglene af med cleaner og en fnugfri wipe, du kan nu fjerne skabelonen forsigtigt.

Tilfiling af neglen
For en mere detaljeret filevejledning, henviser vi til blogpostet og videoen om dette.

 • Start med at forme den frie kant med en 150 gritt
 • Sørg for at dine sidevægge er lige, og følger den naturlige negls udgroning. 
 • Gå over hele neglen med en 150 gritt – værd opmærksom på du ikke filer apex væk.
 • Fil langs neglebåndet, og ned langs sidderne af neglen, med en 320 gritt fil.
 • Afslut med at buffe hele neglen, så du får en glat overflade.

Lakering med farve
Uanset om du har forlænget med tip eller skabelon, kan du nu påføre den ønskede farve og afslutte med tocoat. Vi henviser til vores læringsmateriale og eller videoguides

Aftagning
Når du skal aftage gel, skal det files af. 

 • Start med at reducere længden, hvis dette ønskes
 • Brug en 150 gritt fil, og fil det meste af produktet af. Hold øje med tykkelsen, så du ikke rammer den naturlige negl.
 • Skrift til en 240 gritt når du nærmer dig den naturlige negl. Er du i tvivl om du har ramt eller er tæt på, wipe neglen med cleaner. På neglen, vil den naturlige negl fremstå som mat/dehydreret, hvor er produkt fil fremstå skinnende.
 • Når du er meget tæt på den naturlige negl, skrift til en 320 gritt.
 • Til sidst buffes neglen.

Der er ikke grund til at fjerne produktet 100%. Lad gerne en lille smule blive på neglen som beskyttelse.