ALT DU SKAL VIDE OM BITS OG SANDING BANDS

Det kan være en jungle af finde rundt i alle de forskellige bits der findes på markedet. Derfor vil vi gerne hjælpe med at skære det helt ud i pap og give en let og overskuelig oversigt over hvad mulighederne er. 

KORT OM BITS

Bits er kort sagt små neglefile, der bruges til at file ved hjælp af en roterende bevægelse. De er fastgjort til en elektiske neglefils håndstykke, for at udføre forskellige filopgaver og spare en negleteknikers tid og håndfileindsats.

En bit har to hovedsektioner; et skaft og dets hoved. Industriens standard for skaftet er 3/32 tomme i diameter, hvorfor denne størrelse passer til langt de fleste elektriske neglefile. Hovedet er det, der udgør selve filen. Det kan være lavet af mange forskellige materialer, der hver især har forskellige egenskaber, samt kommer i mange forskellige former og størrelser. Øverst på skaftet findes ofte også en gritindikator, der har til formål at indikerer hvilken grit (grovhed) hovedet har afhængig af farven. Alt dette vil vi gennemgå nedenfor:

 

FORSKELLIGE MATERIALER PÅ BITS

Bits findes i forskellige materialer. De mest almindelige er:

 

Karbid metal (Carbite metal)
Carbite bits er lavet af hårdmetal hvilket som er 20 gange stærkere end stål og er dermed langtidsholdbare. De små snit/udskæringer på hovedet gør det muligt for dem at ”barbere” produktet af og ikke ridse det af som fx diamant bits gør. 

Keramisk (Ceramic)
Det fantastiske ved keramiske bits er, at de ikke leder varmen på samme måde som andre bits på grund af den keramiske bits natur. Derfor vil man heller ikke opleve den samme brændende fornemmelse som man kan med de andre typer af materialer. De er også langtidsholdbare og ”barbere” produktet af.

Diamand stål (diamond steel)
En diamant bit er lavet at stål og dækket af mikroskopiske stykker knust diamant. Denne type materiale gør, at bitten sliber produktet af neglen på en effektiv måde. Dette skaber dog mere friktion sammenlignet med de tidligere nævnte bits og derfor skaber de også mere varme. 

Mandrel/Sandruller (Mandrel/Sanding band)
Mandrel bit er en bit typisk lavet af metal eller gummi og har til formål at man kan påføre en sandrulle (sanding band) for at slibe produkt af – ligesom man kender normalt sandpapir. Sandruller kan ikke desinficeres og holder ikke særlig længe. Derfor skal de skiftes ofte – dog er sandruller som regel ikke særlig dyre.

 

GRIT (GROVHEDER)

Ordet grit indikerer grovhed og beskriver hvor mange "takker" der er på hovedet. Jo flere takker der er, jo finere er bitten. Jo færre, og dybere takkerne er, jo grovere er bitten. Industrien har en række standard farver der bruges for hver grovhed.

Gul – Ekstra fin
Denne grit bruges til at fjerne produkt som sidder tættest på neglen. Det kan f.eks. være et tyndt lag gel eller base coat.

Rød – Fin
Denne grit bruges til at fjerne det blødere produkt fra neglen. Så som gelpolish og alle former for bløde gelprodukter som fx Base Coat, Rubber Base, Fiber Base osv.

Blå – Medium
Denne grit bruges til at fjerne alle former for produkt. Alt fra Gel Polish til Gele og AcrylicGel. Denne grit kan også bruges til at fjerne længden på den kunstige negl eller til fx at fjerne tykkelse når man filer en forlængelse til i form.

Grøn - Grov
Denne grit er ekstra effektiv til at fjerne alle hårde produkter sådam Gele og AcrylicGel. Den anbefales ikke til bløde produkter sådan Gel Polish.

Sort – Ekstra grov
Denne grit bruges udelukkende til hurtigt at reducere et tykt lag produkt eller minimere længden af ens kunstige.

Grovheder på sanding bands

320 gritt 
Denne bruges til at buffe den naturlige negl og skabe et overflade gitter, som produktet kan hæfte til. Her er det vigtigt at have lave omdrejninger, da du er helt nede og røre ved den naturlige negl, og at høje omdrejninger kan frigive varme, ved brug af sandpapirsruller.

180 grit
Denne grovhed kan bruges til både aftagning af blødere produkt, som gel polish og press on tipper, samt tilfiling af den opbygget negl.

100 grit
Denne grovhed bruges til aftagning af hårdere produkter som gele og eller polygel.

FORSKELLIGE FORMER PÅ BITS

Bits kan udover at komme i forskelligt materiale og grovhed også komme i forskellige former. Herunder vises de mest almindelige former og hvad de bruges til:

 

Rounded
Disse bits kaldes safety bits /sikkerheds bit. Navnet refererer til enden på bitten. Bitten er udstyret med en rund og glat ende, der sikrer at man kan komme tæt på huden, uden at gøre skade. Den er rigtig god til alt overfladearbejde men på grund af dens brede form er det ikke let at komme ind i kroge og kanter.

Barrel
Barrel bit er god overfladearbejde som fx at fjerne ens Gel Polish, eller forme neglen med Gele eller AcrylicGel. Denne bit kan også bruges til at ”skære” ned i neglen, da den har en skarp lige ende. Den kan f.eks. bruges til at forme/file den forlængede negleseng og skabe et skarpt fransk smil ved brug af AcrylicGel.

Cone / Flame
Cone/Flame er god til overfladearbejde – særligt giver den smallere spids mulighed for at komme godt ned ved sidevæggene af neglen samt til at file kanten af produktet ned ved opfyldninger. 

Tapered
Tapered bit er kegleformet og har en flad top. Den er perfekt til at bruge under neglen og til overfladearbejde. Dertil er den god til at bruge til at file kanten af produktet ned ved opfyldninger.

Needle
Needle bit har mange forskellige funktioner. Den fine (høj grit) udgave af denne model, kan bruges til arbejde rundt om neglen, når man skal preppe og fjerne det usynlige neglebånd. Den kan også bruges til at rense under siden af ens negl, og ”skære” en flot c-kurve.

Natural nails
Når man bruger den elektriske neglegfil til den naturlige negl, er det yderst vigtigt, at man kun bruger de specielt tilpassede bits for ikke at gøre skade på den naturlige negl. Natural Nail bit er specielt beregnet til at file let på den naturlige negl – men uanset hvad skal man altid gøre dette med omhu for at passe på neglen. 

Cuticle
Cuticle bit er specielt designet til neglebåndet. Den har en fin lille afrundet spids, som er perfekt til at fjerne neglebånd og preppe godt i siderne af neglen. 

Ball
Denne runde bit er også designet til at fjerne neglebåndet og preppe rund om neglen. Den kan også bruges til at få en pæn overgang fra den kunstige til den naturlige negl, da man kan komme tætte på, end med en neglefil.

 

NEGLEFEBER BITS

Hos Neglefeber har vi valgt at forhandle bits lavet af et keramisk materiale. For mange nybegyndere, såvel som øvede, er det keramiske materiale ideelt fordi materialet fordeler varmen jævnt, så der trygt kan arbejdes uden at skabe friktion og varme. Samtidig er keramiske bits yderst effektive og lette at arbejde med.

Vi valgt at forhandle formen ”Cone/Flame”. Denne form er som tidligere nævnt rigtig god til overfladearbejde og kan samtidig let komme ind i kroge og kanter. Derudover medfølger også en Cuticle bit til neglebåndet samt en børste til at støve af efter filning.

Udover vores kreamiske bits, kan man hos Neglefeber også finde mandrelbit og sanding bands med 3 forskellige grits. 

 

Du kan finde alle vores bits her: https://neglefeber.dk/collections/bits