Indkøbskurv

Luk

  Om The Gel Collection

  Neglefeber er en af Danmarks største webshops, og vi tilbyder negleprodukter til hjemmebrugeren og til klinikker. Men vi er ikke kun en webshop. Vi et et negleunivers og et community for negleenthusiaster, der forventer skånsomme produkter af højeste kvalitet samt service i verdensklasse.

  For at kunne levere produkter, der ikke kun er af højeste kvalitet, men som også er skånsomme og fri for en lang række uønskede ingredienser, har vi udviklet vores eget brand The Gel Collection. The Gel Collection er fri for 21 typer af skadelig kemi og er ekstra nænsom ved neglene, da det nemt og ubesværet kan aftages vores med Fast Acetone Remover. Sidst men ikke mindst er der tilsat mineraler for at give ekstra styrke og holdbarhed. Vi vil vove at påstå, at det er det bedste produkt på markedet, hvis du går op i at undgå så meget skadelig kemi som muligt og samtidig gerne vil have sunde og styrkede negle.

  Fordelene ved The Gel Collection

  1) Revolutionerende formular, der er fri for en lang række skadelig og uønsket kemi, som vi har udvalg og samlet i vores The Gel Collection Blacklist.

  2) Skånsom aftagning via vores letopløselig formular, der er hurtig og nem at opløse.

  3) Tilføjede mineraler, der giver en naturlig styrke og dermed øger holdbarheden.

  4) Vegansk og fri for palmeolie, da det er vigtigt for os, at passe på vores dyr og planeten.

  5) Udviklet og produceret i Europa for at sikre den højeste kvalitet og det bedste produkt.

  The Gel Collection Blacklist

  21FREE konceptet betyder, at alle produkter fra The Gel Collection er udviklet uden de ingredienser eller kemiske komponenter, som fremgår af vores The Gel Collection Blacklist. Listen er en samling skadelige og uønskede ingredienser, der på forskellig vis kan tilsættes negleprodukter, for at opnå en ønsket effekt i f.eks. udseende eller konsistens. Til trods for, at ingredienserne stadig er lovlige, kan de have uhensigtsmæssig påvirkning på menneskekroppen og miljøet, hvorfor det er vigtigt for os alligevel at undgå dem i vores produkter og holde dem væk fra hylderne.

  Udover de ingredienser, der fremgår af vores blacklist, er The Gel Collection naturligvis også fri for alle de typer af ingredienser, der enten er ulovlige at bruge, eller som EU har begrænset til erhvervsmæssigt brug. Dette gælder bl.a. HEMA, Di-HEMA, MEHQ (Hydroquinones) og Trimethylbenzoyl Diphenylphosphine Oxide (TPO).

  FORMALDEHYD

  Formaldehyd er et konserveringsmiddel, der forhindrer bakterie- og svampevækst og kan også fungere som neglehærder. Det kan dog være allergifremkaldende og irriterende for slimhinder, hud og øjne. Dertil er det klassificeret kræftfremkaldende ved indånding af høje koncentrationer i arbejdsmiljøet. Formaldehyd er ulovligt at bruge direkte i kosmetik som selvstændg ingrediens (monomer), men mange konserveringsmidler virker ved at frigive formaldehyd over tid og kan derfor lovligt indgå i gels og andet kosmetik alligevel.

  FORMALDEHYD RESIN

  Formaldehyd Resiner kan være forskellige syntetiske harpikser, der er fremstillet ved at kombinere formaldehyd med forskellige andre kemikalier, såsom urinstof, melamin eller phenol. Formaldehyd Resin kan bl.a. fremme hæftning af produktet til neglens overfladen og kan derved bidrage til øget holdbarhed. Dog kan Formeldehyd Resin frigive formaldehyd og derved være allergifremkaldende samt irriterende for slimhinder, hud og øjne. Dertil kan det være være kræftfremkaldende ved indånding af høje koncentrationer i arbejdsmiljøet. Formaldehyd Resin er lovligt at bruge i kosmetik, hvis det kan påvises, at den maksimale teoretiske koncentration af frigiveligt formaldehyd i produktet er mindre end 0,1%.

  TOLUEN

  Toluen er et opløsningsmiddel, der kan gøre gel-produkter mindre tyktflydende. Dertil bidrager det til at opløse pigmenterne (farven). Det er dog klassificeret som at være mistænkt skadelig for reproduktion samt påvirker det centrale nervesystem og hjernen. Toluene er lovligt at bruge i kosmetik til både professionelle og hjemmebrugere. Dog er koncentrationsgrænsen max 25% og er forbeholdt brug af voksne og skal holdes væk fra børn.

  PARABENER

  Parabener er konserveringsmidler, der forhindrer bakterie- og svampevækst. Dog er dele af stofgruppen er konstateret hormonforstyrrende. Nogle parabener er stadig fuldt lovlige i kosmetik, mens andre er lovlige inden for visse koncentrationsgrænser. Fem specifikke parabener (isopropylparaben, isobutylparaben, phenylparaben, benzylparaben og pentylparaben) er decideret ulovlig i kosmetik.

  SULFATER

  Sulfater er overfladeaktive stoffer, som virker rengørende. Dog har de en dehydrerende og udtørrende effekt, og kan derfor virke irriterende på huden. Der er ingen sulfater, der er udtrykkeligt ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler. Nogle sulfater er dog kun lovlige inden for visse koncentrationsgrænser (f.eks. Sodium Laureth Sulfate (SLES) og Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)).

  PHTHALATER

  Phthalater er blødgøringsmidler, der tilfører fleksibilitet til gel-produkter. Det er dog konstateret, at mange phthalater kan have en negativ indvirkning på reproduktion og foster. Nogle phthalater er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler (f.eks. Dibutyl phthalate (DBP)), mens andre er tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  AZOFARVER

  Azofarver er en gruppe af syntetiske farvestoffer, der alle tilhører den såkaldte “azo-gruppe”. Visse farvestoffer fra azo-gruppen kan danne kræftfremkaldende stoffer (arylaminer) eller er meget giftige for vandmiljøet. Nogle azofarver er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler, mens andre er begrænset eller tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  ISOTHIAZOLINONER (MIT, CMIT, OIT, BIT, m.fl.)

  Isothiazolinoner er gruppe af kemiske konserveringsmidler, der tilsættes negleprodukter for at øge holdbarheden og forhindre bakterie- og svampevækst. Det er dog kendt for at kunne forårsage irritation af hud, øjne og lunger og kraftig hudallergi, selv ved meget lave koncentrationer af stofferne i negleprodukter. Isothiazolinoner er lovlige at bruge i kosmetik. Dog er flere af stofferne underlagt visse koncentrationsgrænser.

  PFAS

  PFAS-stoffer bruges til at påvirke et negleprodukts konsistens og tekstur samt har en evne til at afvise både vand og olier. Det er en del af en meget stor gruppe af organiske fluorstoffer (over 10.000 stoffer) og er kun i enkelte tilfælde undersøgt grundigt. Men forskere ved, at for eksempel undergrupperne PFOS og PFOA har en lang række uønskede effekter på sundheden. De er blandt mistænkt for at være hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og øge risikoen for spontan abort, ligesom de er umulige at nedbryde i naturen og dermed ophobes over tid. Nogle PFAS-stoffer er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler (f.eks. PFOA og PFOS), mens andre er begrænset eller tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  BHT/BHA

  BHT (butylated hydroxytoluene) og BHA (butylated hydroxyanisole) bruges typisk som antioxidant i kosmetiske produkter og øger dermed holdbarheden. De er dog identificeret som hormonforstyrrende stoffer. BHT og BHA er lovlige at bruge i kosmetik. Dog er BHT (butylated hydroxytoluene) underlagt en koncentrationsgrænse på 0,8%.

  BENZOPHENONER

  Benzophenoner er UV-filtrerende tilsætningsstoffer, der bruges til at beskytte formlen mod bivirkningerne af UV-lys (som f.eks. at farven falmer). Det er dog blevet forbundet med at være hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og er potentielt skadeligt for reproduktion. Nogle benzophenoner er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler, mens andre er begrænset eller tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  ETHYL TOSYLAMID

  Ethyl Tosylamid er et blødgørende og filmdannende stof, der gør gel-produkter ensartede og glatte, samt øger hærdningshastigheden. Det er dog under mistanke for at skabe bakterieresistens.

  BISMUTH OXYCHLORID

  Bismuth Chloride Oxide er et naturligt forekommende mineral, som tilføjer glans til gel-produkter, eller bruges om mineralsk pigment (farve). Det er dog kendt for at forårsage hudirritation.

  TRIPHENYLPHOSPHAT (TPHP)

  Triphenyl Phosphate (TPhP) er et blødgøringsmiddel og en brandhæmmer, som gør negleprodukter mere fleksible og holdbare. Dog er TPhP er klassificeret hormonforstyrrende og potentielt skadelig for reproduktion. TPhP er siden 2017 blevet undersøgt af ECHA for, om den kan have en hormonforstyrrende effekt. Tilgængelige studier viser dog, at den indtil videre ikke udgør en risiko. Men den bliver løbende undersøgt og så længe den er under mistanke, har vi besluttet at undgå det i vores produkter.

  DIBENZOTHIOPHEN (DBT)

  DBT er et opløsnings- og blødgøringsmiddel, som kan tilføre en højere glans samt beskytte produkter mod revner. Det er dog kendt for at kunne forårsage hormonelle ubalancer og reproduktionsproblemer, herunder forårsage foster-deformationer.

  KAMFER

  Kamfer er et hvidt, voksagtigt og krystallinsk stof, der bruges i negleprodukter for at give et skinnende lag på neglen. Det betragtes generelt som sikkert, når det bruges i små mængder. Dog kan større doser, eller langvarig eksponering for kamfer, forårsage bivirkninger såsom bl.a. irritation eller allergisk reaktion på huden samt hovedpine, svimmelhed eller forvirring. Derfor bør kamfer bruges med forsigtighed, og konsultere en læge eller sundhedspersonale, før man bruger kamfer, især hvis man har en historie med allergi eller andre sundhedsmæssige problemer.

  XYLEN

  Xylen er et opløsningsmiddel, der kan gøre gel-produkter mindre tyktflydende og opløser pigmenterne (farven). Det er dog klassificeret som et hormonforstyrrende stof og er forbundet med bivirkninger på immunsystemet samt de respiratoriske og reproduktive funktioner.

  PARFUME

  Parfume giver en dejlig duft. Eksponering for parfume kan dog udløse eksem og hudirritation ved selv små mængder. Dertil kan det fremprovokere en allergisk reaktion og på sigt forårsage parfumeallergi. Lovligheden af parfumer bestemmes af de specifikke ingredienser/duftstoffer, som parfumen er lavet af. Nogle duftstoffer er fuldt lovlige, mens andre er begrænset eller kun tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  MIKROPLAST

  Mikroplast er små plaststykker fra 1 μm til 5 mm, som enten er produceret som "primær mikroplast", der anvendt direkte i produkter, eller som "sekundær mikroplast", der er dannet ved nedslidning af større plastikemner eller plastikmaterialer. Mikroplast bruges i gel-produkter som eksempelvis glitter eller anden effekt, men er problematisk i miljøet. I 2018 forbød EU's kosmetikforordning brugen af mikroplast i kosmetiske produkter, der skylles af (f.eks. peelings og tandpasta). Dog med nogle undtagelser for visse typer mikroplast. Derudover har EU også foreslået en begrænsning af brugen af mikroplast i andre typer kosmetiske produkter, såsom leave-on-produkter som lotion og cremer.

  PALMEOLIE

  Palmeolie bliver ofte produceret i områder med regnskov, som bliver fældet for at gøre plads til palmeplantagerne. Det skader klimaet og plante- og dyreliv i de områder, hvor produktionen foregår.

  INGREDIENSER FRA DYR

  Produkterne fra The Gel Collection er veganske, da det er vigtigt for os at undgå ingredienser, der stammer fra dyr. Eksempler på ingredienser der stammer fra er er bivoks, glycerin eller visse proteiner (nogle af dem kan både være udviklet syntetisk eller være af animalsk oprindelse).

  ×

  Vælg variant