Du har tilføjet en vare til kurven

Total

  Tilbage til butikken
  Se kurv

  The Gel Collection 21FREE koncept

  Alle produkter fra The Gel Collection er baseret på vores 21free koncept, der udelukker 21 typer af potentielt skadelige ingredienser. Til trods for, at ingredienserne stadig er lovlige, kan de have uhensigtsmæssig påvirkning på menneskekroppen og miljøet, hvorfor det er vigtigt for os alligevel at undgå dem i vores produkter. Produkterne indeholde desuden heller ingen af de ingredienser, der enten er ulovlige at bruge, eller som EU har begrænset til professionel brug. Dette gælder bl.a. HEMA, Di-HEMA, Hydroquinones, TPO med flere.

  Udover vores 21FREE koncept har vi også en stærk indsats mod at mindske allergirisiko ved at sikre et stærkt fokus på ingredienser og kemividenskab. Det gør vi blandt andet ved at udvælge ingredienser nøje og mindske koncentrationen af akrylater, for at mindske risikoen. Læs meget mere om vores indsats mod at mindske allergirisiko her.

  PARFUME

  Parfume giver en dejlig duft. Eksponering for parfume kan dog udløse eksem og hudirritation ved selv små mængder. Dertil kan det fremprovokere en allergisk reaktion og på sigt forårsage parfumeallergi. Lovligheden af parfumer bestemmes af de specifikke ingredienser/duftstoffer, som parfumen er lavet af. Nogle duftstoffer er fuldt lovlige, mens andre er begrænset eller kun tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  PARABENER

  Parabener er konserveringsmidler, der forhindrer bakterie- og svampevækst. Dog er dele af stofgruppen er konstateret hormonforstyrrende. Nogle parabener er stadig fuldt lovlige i kosmetik, mens andre er lovlige inden for visse koncentrationsgrænser. Fem specifikke parabener (isopropylparaben, isobutylparaben, phenylparaben, benzylparaben og pentylparaben) er decideret ulovlig i kosmetik.

  PFAS

  PFAS-stoffer bruges til at påvirke et negleprodukts konsistens og tekstur samt har en evne til at afvise både vand og olier. Det er en del af en meget stor gruppe af organiske fluorstoffer (over 10.000 stoffer) og er kun i enkelte tilfælde undersøgt grundigt. Men forskere ved, at for eksempel undergrupperne PFOS og PFOA har en lang række uønskede effekter på sundheden. De er blandt mistænkt for at være hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og øge risikoen for spontan abort, ligesom de er umulige at nedbryde i naturen og dermed ophobes over tid. Nogle PFAS-stoffer er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler (f.eks. PFOA og PFOS), mens andre er begrænset eller tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  MIKROPLAST

  Mikroplast er små plastpartikler, der måler under 5 mm på alle leder og kanter. Disse næsten usynlige fragmenter findes i vores omgivelser - fra vandet til luften vi indånder, og endda i de fødevarer vi indtager.

  Mikroplast kommer fra en række forskellige kilder, herunder nedbrudte plastflasker, slitage fra bildæk og mikrofibre, der frigives fra syntetiske tekstiler, når vi vasker vores tøj. Disse partikler kan også findes i hverdagsprodukter som sæbe, tandpasta og, ja, endda i negleprodukter.

  Hvorfor er mikroplast et problem?
  Fordi mikroplast ikke bare forsvinder. De ophobes i naturen og kan skade dyr og planter. På grund af deres mikroskopiske størrelse, kan de ende i vores drikkevand og i den mad, vi spiser. Dette rejser bekymring for deres potentielle indvirkning på menneskers sundhed og miljøet.

  Hvad betyder det for kosmetik?
  Efter omfattende undersøgelser fra Det Europæiske Kemikalieagentur, er det blevet klart, at mikroplast skal tages alvorligt. EU har derfor introduceret nye regler for at begrænse brugen af mikroplast i forskellige produkter, især i kosmetik og rengøringsmidler. Fra den 17. oktober 2023 vil kosmetiske produkter, der indeholder mere end 0,01% plastpartikler mindre end 5 mm, være forbudt. Men der er nogle vigtige detaljer at bemærke:

  Løst glitter
  Fra den 17. oktober 2023 vil markedsføring af ikke-nedbrydeligt løst glitter blive forbudt. Hvis du allerede har købt produkter med ikke-nedbrydeligt løst glitter før denne dato, er det dog stadig lovligt at bruge dem. De må blot ikke importeres til EU lande eller produceres i EU.

  Glitter i negleprodukter
  Negleprodukter, som allerede er blandet op med ikke-nedbrydeligt glitter, har en tidsbegrænset undtagelse i de nye regler og kan sælges indtil 2035. Du kan derfor stadig købe og bruge negleprodukter, som allerede er blandet op med ikke-nedbrydeligt glitter, i mange år endnu.

  Fordi vi med vores eget brand The Gel Collection har gjort det til en mission at tage ansvarlige valg med hensyn til materialer og ingredienser, har vi for længst taget stilling til, at vi ikke ønsker at benytte mikroplast. Derfor var mikroplast også allerede en del af denne blacklist længe før lovgivningen trådte i kraft.

  PALMEOLIE

  Palmeolie bliver ofte produceret i områder med regnskov, som bliver fældet for at gøre plads til palmeplantagerne. Det skader klimaet og plante- og dyreliv i de områder, hvor produktionen foregår.

  FORMALDEHYD

  Formaldehyd er et konserveringsmiddel, der forhindrer bakterie- og svampevækst og kan også fungere som neglehærder. Det kan dog være allergifremkaldende og irriterende for slimhinder, hud og øjne. Dertil er det klassificeret kræftfremkaldende ved indånding af høje koncentrationer i arbejdsmiljøet. Formaldehyd er ulovligt at bruge direkte i kosmetik som selvstændg ingrediens (monomer), men mange konserveringsmidler virker ved at frigive formaldehyd over tid og kan derfor lovligt indgå i gels og andet kosmetik alligevel.

  FORMALDEHYD RESIN

  Formaldehyd Resiner kan være forskellige syntetiske harpikser, der er fremstillet ved at kombinere formaldehyd med forskellige andre kemikalier, såsom urinstof, melamin eller phenol. Formaldehyd Resin kan bl.a. fremme hæftning af produktet til neglens overfladen og kan derved bidrage til øget holdbarhed. Dog kan Formeldehyd Resin frigive formaldehyd og derved være allergifremkaldende samt irriterende for slimhinder, hud og øjne. Dertil kan det være være kræftfremkaldende ved indånding af høje koncentrationer i arbejdsmiljøet. Formaldehyd Resin er lovligt at bruge i kosmetik, hvis det kan påvises, at den maksimale teoretiske koncentration af frigiveligt formaldehyd i produktet er mindre end 0,1%.

  TRIMETHYLOLPROPANE TRIACRYLATE (TPO)

  Trimethylolpropane Triacrylate er ikke længere en del af vores produkter og har ikke været det i lang tid.

  Trimethylolpropane Triacrylate indgik i det aller første parti af Gel Polish produkter, som vi lancerede i november 2022. På det tidspunkt var der ingen anmærkninger på ingrediensen. Da EU kort tid efter inkluderede Trimethylolpropane Triacrylate på deres liste over ingredienser de kiggede nærmere på, reagerede vi straks ved proaktivt at fjerne den. Dette gjorde vi, på trods af at der på daværende tidspunkt ikke var truffet en endelig afgørelse om dens potentielle risiko, og på trods af at Trimethylolpropane Triacrylate i fremtiden potentielt kunne blive frikendt for denne mistanke. Men det betyder altså, at Trimethylolpropane Triacrylate ikke længere er en del af vores produkter og har ikke været det i lang tid.

  Som følge af denne hurtige ændring i formularen, er nogle produktetiketter ikke blevet opdateret i tide. Derfor kan man stadig se ingrediensen fremgå af visse nye produktlabels, til trods for at den faktisk ikke er inkluderet i produktet. For at skelne mellem produkter med og uden Trimethylolpropane Triacrylate, kan du se på etikettens design: Det nye, skinnende label betyder, at produktet er uden denne ingrediens, mens det ældre, matte label kan indeholde den.

  TPO er for ganske nyligt opgraderet klassificeret reproduktionsskadende og på kandidatlisten (en liste over kemiske stoffer, som anses for at være særlig problematiske for menneskers sundhed eller miljøet) og bliver helt forbudt senest 1. september 2025.

  INGREDIENSER FRA DYR

  Produkterne fra The Gel Collection er veganske, da det er vigtigt for os at undgå ingredienser, der stammer fra dyr. Eksempler på ingredienser der stammer fra er er bivoks, glycerin eller visse proteiner (nogle af dem kan både være udviklet syntetisk eller være af animalsk oprindelse).

  AZOFARVER

  Azofarver er en gruppe af syntetiske farvestoffer, der alle tilhører den såkaldte “azo-gruppe”. Visse farvestoffer fra azo-gruppen kan danne kræftfremkaldende stoffer (arylaminer) eller er meget giftige for vandmiljøet. Nogle azofarver er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler, mens andre er begrænset eller tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  TOLUEN

  Toluen er et opløsningsmiddel, der kan gøre gel-produkter mindre tyktflydende. Dertil bidrager det til at opløse pigmenterne (farven). Det er dog klassificeret som at være mistænkt skadelig for reproduktion samt påvirker det centrale nervesystem og hjernen. Toluene er lovligt at bruge i kosmetik til både professionelle og hjemmebrugere. Dog er koncentrationsgrænsen max 25% og er forbeholdt brug af voksne og skal holdes væk fra børn.

  SULFATER

  Sulfater er overfladeaktive stoffer, som virker rengørende. Dog har de en dehydrerende og udtørrende effekt, og kan derfor virke irriterende på huden. Der er ingen sulfater, der er udtrykkeligt ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler. Nogle sulfater er dog kun lovlige inden for visse koncentrationsgrænser (f.eks. Sodium Laureth Sulfate (SLES) og Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)).

  PHTHALATER

  Phthalater er blødgøringsmidler, der tilfører fleksibilitet til gel-produkter. Det er dog konstateret, at mange phthalater kan have en negativ indvirkning på reproduktion og foster. Nogle phthalater er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler (f.eks. Dibutyl phthalate (DBP)), mens andre er tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  ISOTHIAZOLINONER (MIT, CMIT, OIT, BIT, m.fl.)

  Isothiazolinoner er gruppe af kemiske konserveringsmidler, der tilsættes negleprodukter for at øge holdbarheden og forhindre bakterie- og svampevækst. Det er dog kendt for at kunne forårsage irritation af hud, øjne og lunger og kraftig hudallergi, selv ved meget lave koncentrationer af stofferne i negleprodukter. Isothiazolinoner er lovlige at bruge i kosmetik. Dog er flere af stofferne underlagt visse koncentrationsgrænser.

  BHT/BHA

  BHT (butylated hydroxytoluene) og BHA (butylated hydroxyanisole) bruges typisk som antioxidant i kosmetiske produkter og øger dermed holdbarheden. De er dog identificeret som hormonforstyrrende stoffer. BHT og BHA er lovlige at bruge i kosmetik. Dog er BHT (butylated hydroxytoluene) underlagt en koncentrationsgrænse på 0,8%.

  BENZOPHENONER

  Benzophenoner er UV-filtrerende tilsætningsstoffer, der bruges til at beskytte formlen mod bivirkningerne af UV-lys (som f.eks. at farven falmer). Det er dog blevet forbundet med at være hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og er potentielt skadeligt for reproduktion. Nogle benzophenoner er ulovlige i henhold til EU's kosmetiske regler, mens andre er begrænset eller tilladt inden for visse koncentrationsgrænser.

  ETHYL TOSYLAMID

  Ethyl Tosylamid er et blødgørende og filmdannende stof, der gør gel-produkter ensartede og glatte, samt øger hærdningshastigheden. Det er dog under mistanke for at skabe bakterieresistens.

  BISMUTH OXYCHLORID

  Bismuth Chloride Oxide er et naturligt forekommende mineral, som tilføjer glans til gel-produkter, eller bruges om mineralsk pigment (farve). Det er dog kendt for at forårsage hudirritation.

  TRIPHENYLPHOSPHAT (TPHP)

  Triphenyl Phosphate (TPhP) er et blødgøringsmiddel og en brandhæmmer, som gør negleprodukter mere fleksible og holdbare. Dog er TPhP er klassificeret hormonforstyrrende og potentielt skadelig for reproduktion. TPhP er siden 2017 blevet undersøgt af ECHA for, om den kan have en hormonforstyrrende effekt. Tilgængelige studier viser dog, at den indtil videre ikke udgør en risiko. Men den bliver løbende undersøgt og så længe den er under mistanke, har vi besluttet at undgå det i vores produkter.

  DIBENZOTHIOPHEN (DBT)

  DBT er et opløsnings- og blødgøringsmiddel, som kan tilføre en højere glans samt beskytte produkter mod revner. Det er dog kendt for at kunne forårsage hormonelle ubalancer og reproduktionsproblemer, herunder forårsage foster-deformationer.

  KAMFER

  Kamfer er et hvidt, voksagtigt og krystallinsk stof, der bruges i negleprodukter for at give et skinnende lag på neglen. Det betragtes generelt som sikkert, når det bruges i små mængder. Dog kan større doser, eller langvarig eksponering for kamfer, forårsage bivirkninger såsom bl.a. irritation eller allergisk reaktion på huden samt hovedpine, svimmelhed eller forvirring. Derfor bør kamfer bruges med forsigtighed, og konsultere en læge eller sundhedspersonale, før man bruger kamfer, især hvis man har en historie med allergi eller andre sundhedsmæssige problemer.

  XYLEN

  Xylen er et opløsningsmiddel, der kan gøre gel-produkter mindre tyktflydende og opløser pigmenterne (farven). Det er dog klassificeret som et hormonforstyrrende stof og er forbundet med bivirkninger på immunsystemet samt de respiratoriske og reproduktive funktioner.