Du har tilføjet en vare til kurven

Total

  Tilbage til butikken
  Se kurv
  Estimeret levering

  Step-by-step: Den perfekte prep
  KORT OM PREP

  Prep er de første bogstaver i det engelske ord preparation, som oversat til dansk betyder forberedelse. I negleverdenen betyder prep altså at forberede neglen på et negleprodukt.

  Ved prep fjernes alle døde hudceller, neglebånd og naturlige olier fra neglene, så de er helt rene og tørre til produkterne, som skal på. Hvis ikke prep er udført korrekt, vil negleprodukterne med sikkerhed lifte, knække eller helt falde helt af, fordi produktet ikke kan hæfte ordentligt til neglen. Prep er altså en af de vigtigste discipliner inden for neglekunst. Faktisk kan man gå så langt som til at sige, at det er afgørende for en god holdbarhed. Det bedste råd er derfor at være effektiv, når man udfører prep.


  STEP-BY-STEP GUIDE TIL OPFYLDNING


  1) Vask hænder


  2) Fil længde og form
  Fil neglens ønskede længde og form til med 220-siden af en 180/220 grit træfil. Hvis der skal forlænges med tipper, skal neglen helst klippes ned, så der kun er 1-2 mm fri kant.


  3) Fjern neglebånd
  Skub neglebåndet tilbage med en neglebåndsskubber. Brug den modsatte ende af neglebåndsskubberen til at skrabe det usynlige neglebånd væk (læs mere om det usynlige neglebånd på side 5 i Teoribogen). Hvis det er nødvendigt, klippes overskydende neglebånd af med en neglebåndsklipper.

  For at opnå en endnu mere effektfuld prep, kan man også bruge en elektrisk neglefil, efter at neglebåndene er skubbet. Fordelen ved at bruge en elektrisk neglefil til neglebåndet er, at man kommer bedre ned i siderne samt får fjernet det usynlige neglebånd mere effektivt og sikkert. Prep med en elektrisk neglefil kan dermed øge holdbarheden. Til prep af neglebånd med en elektrisk neglefil bruger man en Cuticle Bit som netop er beregnet til neglebånd.


  4) Skab en grovhed i overfladen af neglen
  Buf neglen med en 100/180 grit buffer. Til normale negletyper kan 100 grit-siden anvendes. Ved tynde negle anbefales 180 grit-siden. Husk at komme godt ned i siderne og rundt om neglebåndet. Det er også en god idé at buffe spidsen af neglen og undersiden af neglen, så forseglingen af den frie kant også hæfter på en overflade, der er preppet. Dette er især vigtigt, hvis man har tendens til lift på spidsen af neglene.

  For at opnå en endnu mere effektfuld prep, kan man også bruge en elektrisk neglefil til at buffe neglen. Fordelen ved at bruge en elektrisk neglefil er, at den filer mere effektivt og er hurtigere end en normal neglefil. Det er passende at bruge en 320 grit sandrulle og holde omdrejningerne helt lave.

  Hvis man har erfaring med, at produkter generelt ikke holder særlig godt på neglene, kan man forsigtigt lave et lidt grovere overfladegitter (altså en dybere grovhed i neglens øverste lag, som produktet bedre kan hæfte sig fast i). Dette kan gøres ved at file let hen over neglen med 180 grit-siden af en 100/180 grit neglefil i stedet for at bruge buffer. Det er dog yderst vigtigt at file forsigtigt og kun skabe en meget overfladisk grovhed.


  5) Rens med Cleaner+
  Rens neglene fri for olie og støv med en Fnugfri Wipe mættet med Cleaner+. Husk også at rense under neglen og komme godt ned i siderne. Brug eventuelt neglebåndsskubberen eller en rosenpind til at få den Fnugfri Wipe helt ind til neglebåndet og ned i siderne. Det er også muligt at bruge en Micro Wipe Stick mættet med Cleaner+.

  Når neglene er wipet med Cleaner+, skal de fremstå matte og tørre. Er der stadig skinnende områder på neglen, skal disse matteres med bufferen eller filen, hvorefter rensning med Cleaner+ skal gentages.

  6) Påfør Prep&Prime
  Påfør et helt tyndt lag Prep&Prime på hele neglen, og lad den lufttørre i 60 sekunder. Prep&Prime sørger for at desinficere og dehydrere.


  7) Fortsæt neglebehandlingen med det valgte produkt

  VIGTIGT
  En typisk begynderfejl ved prep er at komme til at røre ved neglen (eller eventuelt ved et værktøj eller en tip, der skal ovenpå neglen), efter at man har udført prep. Den mindste mængde olie eller snavs fra huden vil lægge sig på neglen og give anledning til lift af enhver type produkt. Sørg derfor for aldrig at røre ved hverken neglen eller noget andet, der skal ovenpå neglen, når prep er påbegyndt.