ALT OM UV LAMPEN

Alt om UV/LED lamper 
En UV/LED lampe er ikke blot en lampe. Der er meget videnskab og kemi bag ved den simple facade. Lamperne kommer i forskellige former og typer. Nogle lamper kan noget specifikt og det er ikke altid til at finde ud af. Derfor har vi lavet denne guide til dig!

Generelt om lamperne
Helt grundlæggende skal alle former for gel produkt, i kontakt med UV/LED lys, for at kunne hærde. UV/LED lyset får de kemiske partikler i produkterne, til at overgå fra flydende til fast form.

Lampens styrke er indikeret ved Watts. Hos Neglefeber har vores lampe en styrke på 48 watt.

For at være endnu mere nørdet:
Lampen udskiller er en blanding af lys i forskellige bølgelængder, fra 200nm (nanometer) og op til 500nm. Partiklerne i gelprodukter reagere først kemisk, når de udsættes for den rette bølgelængde. Hos Neglefeber hærder vores produkter ved 365nm og 405nm. 

Neglefebers lampe
Hos neglefeber har vi skabt den bedste lamper på markedet, den er blevet testet og er fuldt ud kompetent med vores produkter.

The Dual LED Flash™ er en UV/LED lampe af allerhøjeste kvalitet. Den er eksklusivt udviklet til polymerisering (hærdning) af både Makear og The Gel Collection™ negleprodukter og sikrer en kraftfuld, ensartet og jævn hærdning hver eneste gang.

Dens dobbelte bølgelængde (365nm + 405nm) af nyeste teknologi, kombineret med dens fuldt reflekterende inderside af metal, der gør den til en af de måske bedste lamper på makedet.

Silikonetoppen medfølger både i lysegrå og hvid, så man helt selv kan vælge hvilken farve man synes bedst om - eller skifte farven løbende som man ønsker.

Lampen er yderst velegnet til både hjemmesalonen og til professionelt brug. Takket være dens aftagelige bund, er den også velegnet til pedicure.

Vi har udviklet lampen til at have fantastiske funktioner: 

  • Automatisk håndsensor: Når den infrarøde håndsensor registrerer en hånd placeret i lampen, udløses et lysprogram på 60 sekunder med fuld lyseffekt.

  • 10sek Flash Cure: Flash Cure tilstanden leverer 5 lysglimt på 10 sekunder. Dette kan både bruges til overfladehærdning, så produkterne ikke løber, eller til at reducere den eksoterme reaktion (brændende fornemmelse) af geléer. Denne måde at lave flash hærdning på, er ikke set andre steder.

  • 60sek timer: 60 sekunders fuld lysstyrke.

  • 90sek timer: 90 sekunders fuld lysstyrke.

  • 90sek Low Heat mode: Low Heat mode øger langsomt UV-effekten fra 35 % til 55 % til 75 % og derefter 100 % under hærdningen. Formålet er at reducere den eksoterme reaktion (brændende fornemmelse) af geléer - samtidig med at sikre en fuld gennemhærdning. Hærdningseffektiviteten er den samme som et lysprogram med  60 sekunders fuld lysstyrke

Low heat
Nogle kan opleve en brændende smerte, når produktet kommer i kontakt med lyset fra UV-lampen. Dette skyldes den kemiske reaktion, når produktet overgår fra flydende til fast form. Under denne kemiske proces opstår der varme. Ved et tykt lag produkt, har varmen sværere ved at komme væk. Derfor kan varmen bevæge sig indad, gennem neglen og mærkes som en meget brændende - og for nogle, en smertefuld fornemmelse.
Heldigvis findes der en løsning på varmeproblemet; langsommere hærdning /low heat. Det er en specialfunktion, hvor lampen gradvist øger styrken på lampen. 

Forbindelsen mellem lampen og produkter
Lampen og produkterne skal altid komme fra samme mærke. Lamperne er udviklet til at kunne hærde kemien i de specifikke produkter

Negleprodukterne er kemi. Kemien består af små partikler/molekyler, som ved eksponering af det rigtige lys, med den rigtige bølgelængde, sætter sig sammen i en ny kemisk formel, som gør at produktet overgår fra flydende til fast form. Det er i denne proces man kan opleve produktet brænder.

Negleprodukterne hærder ikke alene kun ved eksponering af UV-lys. Det kræver den rette bølgelængde i lampen for at kunne ændre på kemien i negleprodukterne. Hvis din lampe ikke har den rette bølgelængde, vil dit negleprodukt stadig hærde, men selve de små partikler i det underliggende produkt, vil ikke være fuldhærdet. Det betyder at man har uhærdet produkt på neglene, og at der ved efterfølgende tilfiling er risiko for at der er uhærdet kemi i filestøvet og i luften. Dette giver en kæmpe risiko for allergi.