Builder Gel, AcrylicGel og Gel Polish - Hvad er forskellen?

Kan du ikke finde skoven for bare træer? Det kender vi godt. Der er nemlig uendelig mange forskellige produkter og neglesystemer på markedet og som nybegynder kan det være svært at finde rundt i det hele. Her finder du et simpelt overblik over de mest almindelige systemer.

Gel Polish
Gel Polish er en blanding mellem traditionel neglelak og en tynd gelé. Gel Polish tørrer derfor ikke af sig selv, men skal hærdes under UV-lys.

I langt de fleste tilfælde holder Gel Polish op til 3 uger. Ved den tid er udgroningen ved neglebåndende som regel også så bred, at man ønsker at friske den op. Gel Polish kan aftages opløses i acetone og er derfor nem at få af på en skånsom måde. Efter aftagning kan man blot påføre en ny farve med det samme. Man kan ikke lave opfyldning på Gel Polish. Det kan man kun på Gelé og AcrylicGel.

Find Neglefebers udvalg af Gel Polish her: https://neglefeber.dk/collections/gel-polish

Builder Gel (gelé)
Gelé er et negleprodukt, der har til formål at forstærke den naturlige negle eller lave forlængelser med enten tipper eller skabelon. Den flydende masse påføres på neglen med en pensel og forbliver flydende indtil det hærdes under UV-lys.

I langt de fleste tilfælde, holder neglene 3-4 uger. Vores anbefaling er, at man laver en opfyldning ca. hver 3. uge for at holde dem smukke og stærke. Såfremt man vil have dem af, kan man enten file dem helt tynde og lade produktet vokse ud med den naturlige negl, eller aftage dem ved filning. Gele kan nemlig ikke opløses. Aftagning ved filning kan enten gøres med en manuel fil eller med en elektrisk neglefil.

Find Neglefebers udvalg af gele her: https://neglefeber.dk/collections/gele

Bonusinfo: Såfremt du ikke ønsker at forlænge dine negle, men blot ønsker en tynd og let forstærkning af din egen naturnegl, kan Builder Base måske være løsningen for dig. Builder Base er en gelé på flaske som pensles på i 1-2 tynde lag direkte fra flasken ( I stedet for at bygge den op som klassisk gelé). Builder Base holder ofte i 2-3 uger. Det anbefales derfor at lave opfyldning hver 2. uge.

AcrylicGel 
AcrylicGel er et negleprodukt der har til formål at forstærke den naturlige negle eller lave forlængelser med enten tipper eller skabelon. AcrylicGel er forholdsvist tyk og skal "duppes/formes" på med en pensel mættet med Cleaner-væske. Når produktet sidder som ønsket på neglen, skal den hærdes under UV-lys.

I langt de fleste tilfælde, holder neglene 3-4 uger. Vores anbefaling er, at man laver en opfyldning ca. hver 3. uge for at holde dem smukke og stærke. Såfremt man vil have dem af, kan man enten file dem helt tynde og lade produktet vokse ud med den naturlige negl, eller aftage dem ved filning. AcrylicGel kan nemlig ikke opløses. Aftagning ved filning kan enten gøres med en manuel fil eller med en elektrisk neglefil.

Find Neglefebers udvalg af AcrylicGel her: https://neglefeber.dk/collections/acrylicgel

Builder Gel eller AcrylicGel - Hvad skal jeg vælge?

Det er en smagssag om man foretrækker at arbejde med Gelé eller AcrylicGel. Holdbarheden er den samme for begge produkter - det er teknikken ved påføring der adskiller dem.

Gelé er forholdsvist flydende med en selvnivellerende konsistens. Det er derfor let at opnå en flot og jævn overflade på neglen. Dog kan man risikere, at geléen flyder ned i neglebåndsområdet hvis man ikke får den hærdet i UV-lys hurtigt nok. Man skal derfor have en "hurtig hånd".

AcrylicGel har en tykkere konsistens og flyder ikke af sig selv. Man kan derfor arbejde på den så længe man har brug for. Dog kan det i nogles tilfælde være lidt vanskeligt at få formet en jævn overflade uden "buler".

Der er fordele og udfordringer ved begge typer af produkter. Overordnet set er de dog begge enormt lette at arbejde med - selv som nybegynder. Derfor skal man blot selv mærke efter hvad der virker bedst for en selv.

Som hovedregel holder Gelé og AcrylicGel ca. 3 uger inden man skal lave en opfyldning. Se vores videoguides her for ift. hvordan man laver en korrekt opfyldning eller aftagning.