Du har tilføjet en vare til kurven

Total

  Tilbage til butikken
  Se kurv
  Estimeret levering

  Viden om UV-hærdningsprocessen

  Alt, hvad vi bevæger os i, eksponeres for og rører ved, er kemi. Vandglasset, vi drikker af, er skabt af én kemisk struktur, ligesom vandet, der er nede i glasset, er skabt af en anden kemisk struktur. Det samme gør sig gældende med vores negleprodukter. Om end der er tale om Gel Polish, Builder Gel, Polygel eller noget helt fjerde, har de hver sin kemiske struktur og kan opføre sig forskelligt. Når der arbejdes med negleprodukter, hvad end det er privat eller professionelt, er det derfor interessant at vide lidt om, hvordan kemien fungerer.

  Et flydende negleprodukt består af en masse forskellige molekyler, herunder monomerer (helt små molekyler) og oligomerer (lidt større sammensatte molekyler). Når disse molekyler skal mødes og danne et hærdet produkt, skal produktet være tilsat det, der kaldes for fotoinitiatorer. Den kemiske proces starter nemlig med, at fotoinitiatorerne i det uhærdede produkt bliver eksponeret for UV-lys. Når dette sker, aktiveres fotoinitiatorerne, som dernæst frigiver energi i form af frie radikaler. De frie radikaler sørger herefter for at binde alle de fritliggende molekyler (monomererne og oligomererne) om til én polymer. I takt med at dette sker, overgår produktet fra flydende til fast form.

  Går man et spadestik dybere i kemien, vil man se, at fotoinitiatorerne ikke aktiveres ved enhver form for UV-lys. De forskellige fotoinitiatorer, som er tilsat negleprodukter, kan nemlig have forskellige UV-behov i form af watt og bølgelængder (nm/nanometer). Det er derfor vigtigt at sikre sig, at ens UV-lampe kan levere præcis den type af UV-lys, som ens negleprodukter kræver. UV-lamperne fra The Gel Collection udsender UV-lys ved minimum 48W og dobbelt bølgelængde på 365+405 nm. Det er netop det, som negleprodukterne fra The Gel Collection, og i øvrigt langt størstedelen af alle andre UV-hærdende produkter på markedet, kræver.

   

   

   

  Fakta
  Når energien fra fotoinitiatorerne frigives, kan der opstå en varmedannelse i produktet, hvilket kan mærkes som en brændende fornemmelse i neglene. Selvom det kan gøre ondt, er det hverken farligt eller skadeligt. Tag altid hænderne ud af UV-lampen, hvis det brænder, eller brug Low Heat Mode, der over 90 sekunder gradvist øger UV-lysets effektivitet og derfor sikrer en blidere hærdning.