Du har tilføjet en vare til kurven

Total

    Tilbage til butikken
    Se kurv

    Vigtige Nyheder: EU Indfører Nye Regler for Mikroplast i Kosmetik

    Mikroplast er små plastpartikler, der måler under 5 mm på alle leder og kanter. Disse næsten usynlige fragmenter findes i vores omgivelser - fra vandet til luften vi indånder, og endda i de fødevarer vi indtager.

    Mikroplast kommer fra en række forskellige kilder, herunder nedbrudte plastflasker, slitage fra bildæk og mikrofibre, der frigives fra syntetiske tekstiler, når vi vasker vores tøj. Disse partikler kan også findes i hverdagsprodukter som sæbe, tandpasta og, ja, endda i negleprodukter.

    Hvorfor er mikroplast et problem?
    Fordi mikroplast ikke bare forsvinder. De ophobes i naturen og kan skade dyr og planter. På grund af deres mikroskopiske størrelse, kan de ende i vores drikkevand og i den mad, vi spiser. Dette rejser bekymring for deres potentielle indvirkning på menneskers sundhed og miljøet.

    Hvad betyder det for kosmetik?
    Efter omfattende undersøgelser fra Det Europæiske Kemikalieagentur, er det blevet klart, at mikroplast skal tages alvorligt. EU har derfor introduceret nye regler for at begrænse brugen af mikroplast i forskellige produkter, især i kosmetik og rengøringsmidler. Fra den 17. oktober 2023 vil kosmetiske produkter, der indeholder mere end 0,01% plastpartikler mindre end 5 mm, være forbudt. Men der er nogle vigtige detaljer at bemærke:

    Løst glitter
    Fra den 17. oktober 2023 vil markedsføring af ikke-nedbrydeligt løst glitter blive forbudt. Hvis du allerede har købt produkter med ikke-nedbrydeligt løst glitter før denne dato, er det dog stadig lovligt at bruge dem. De må blot ikke importeres til EU lande eller produceres i EU.

    Glitter i negleprodukter
    Negleprodukter, som allerede er blandet op med ikke-nedbrydeligt glitter, har en tidsbegrænset undtagelse i de nye regler og kan sælges indtil 2035. Du kan derfor stadig købe og bruge negleprodukter, som allerede er blandet op med ikke-nedbrydeligt glitter, i mange år endnu.

    Glitter i The Gel Collection 21free produkter
    Fordi vi med vores eget brand The Gel Collection har gjort det til en mission at tage ansvarlige valg med hensyn til materialer og ingredienser, har vi for længst taget stilling til, at vi ikke ønsker at benytte mikroplast. Derfor er mikroplast også allerede en del af vores blacklist over 21typer af skadelig kemi, som vi ikke ønsker i vores gel-produkter. Du kan altså fortsætte med at bruge The Gel Collection 21free produkter med god samvittighed. Se hele vores blacklist og 21free listen her.

    Glitter generelt - kan man så aldrig bruge glitter mere?
    Bare rolig. Der er også en god nyhed: Alle former for mikroplast er ikke nødvendigvis dårlige eller forbudte. Fremadrettet er glitter stadig lovligt under følgende forudsætninger:

    - at det er er bionedbrydeligt efter definitionerne i lovgivningen.
    - at dets kemiske struktur ikke indeholder kulstofatomer.
    - at det er under 5mm på alle leder og kanter

    Disse undtagelser betyder, at virksomheder og brands stadig har mulighed for at bruge visse typer glitter, så længe de opfylder disse krav. Præcis ligesom vi gør med The Gel Collection produkterne. Fremadrettet vil det blot være de typer af glitter, der ikke udgør samme risiko for naturen, dyrene og os mennesker. Glitter i sig selv bliver altså ikke forbudt, så længe det overholder reglerne. Virksomheder bliver blot tvunget til at træffe mere ansvarlige materialevalg fremadrettet.

    Fremtiden for Mikroplast
    I de kommende år forventer vi, at flere regler og initiativer vil blive indført for at minimere mikroplastens indvirkning på miljøet. Det betyder, at både virksomheder og forbrugere skal være mere bevidste om deres valg af produkter og deres langsigtede effekter på vores planet. Vi sørger naturligvis for at holde jer opdateret om denne vigtige udvikling og sikrer os, at vores produkter altid er i overensstemmelse med de seneste regler og anbefalinger.

    ×

    Vælg variant