Indkøbskurv

Luk

  21FREE kollektionen og allergi

  Vi får ofte spørgsmål, der relaterer sig til, om vores linje af 21FREE produkter fra The Gel Collection er "allergivenlige" og om det er "risikofrit" at bruge dem. Den type spørgsmål er naturligvis enormt relevante, men fortjener lidt linjeplads for at give et nuanceret og konkret svar.

  Er 21FREE produkterne "allergivenlige"?
  Der findes ingen UV-hærdende negleprodukter på markedet, der med rette kan kaldes for decideret "allergivenlige". Fundamentet i ethvert UV-hærdende produkt, er nemlig akrylat, hvilket er klassificeret som "allergifremkalende". Der er dog forskel på hvor allergifremkalendende akrylater er, og hvor stor en andel akrylaterne udgør i et givent produkt. Produkterne fra The Gel Collection er udviklet således, at koncentrationen af de uundgåelige akrylater er mindsket, så eksponeringen for allergenet derfor også er mindsket. Derudover indeholder produkterne hverken MMA, HEMA eller Di-HEMA, hvilket er de akrylater, der anses for at være allermest allergifremkalendende. Vi har desuden også fjernet en lang række andre uønskede ingredienser, der ellers kan findes i negleprodukter, og som er kendt for at være bl.a. hormonforstyrrende og reproduktionsnedsættende. Vi mener derfor, at det er det bedste alternativ på markedet, hvis man går op i at undgå så meget uønsket kemi som muligt. Det må dog ikke forveksles med, at det er decideret "allergivenligt". Når man vælger at benytte sig at UV-hærdende negleprodukter, accepterer man samtidig en vis risiko for, at en allergisk reaktion kan opstå. Det samme gør sig gældende når man vælger at benytte sig af helt normale forbrugerprodukter såsom parfumer, rengøringsmidler og kosmetik i det hele taget. Listen er lang. De fleste er i daglig kontakt med mange produkter, der indeholder allergener.

  Hvad er risikoen for at få allergi?
  Risikoen for at få en allergisk reaktion af negleprodukter er generelt virkelig virkelig lille. Især hvis man bruger produkterne præcis efter vores vejledninger. Der er flere forskellige faktorer, som er afgørende for, om kontaktallergi reelt set opstår. Helt groft kan de deles op i hhv. produktmæssige, miljømæssige og genetiske faktorer. De produktmæssige faktorer består bl.a. af, hvor allergifremkaldende ingredienserne/allergenerne i et negleprodukt er, hvor høj en koncentration af allergenet man udsættes for. De miljømæssige faktorer består bl.a. af, i hvor høj grad man er i kontakt med andre allergener eller hud irriterende stoffer i sin hverdag. De genetiske faktorer består bl.a. af, om man har en medfødt tendens til eksem (atopisk eksem eller børneeksem) eller andre allergier. Kombinationen af de produktmæssige, miljømæssige og genetiske faktorer er afgørende for, hvor høj eller lav risikoen er for at få kontaktallergi. Det er altså enormt individuelt om man oplever en allergisk reaktion og det er næsten umuligt at forudse. Der er dog heldigvis flere ting, man selv kan gøre for at beskytte sig imod risikoen for kontaktallergi.


  Hvad kan man selv gøre for at undgå kontaktallergi?

  1. Vælg produkter med omhu
  Der er som nævnt forskel på, hvor allergifremkaldende ingredienser er, og det er derfor ikke uden betydning, hvad ens produkter er lavet af. Som nævnt ovenfor er produkterne fra The Gel Collection udviklet med stor omtanke ift. valget af ingredienser, og vi har mindsket koncentrationen af de uundgåelige allergener – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vi mener derfor, at det er det bedste alternativ på markedet, hvis man går op i at undgå så meget uønsket kemi som muligt.

  2. Sørg for en fuldkommen hærdning
  Negleprodukter udgør kun en risiko for allergi, når de er i flydende form. Årsagen er, at de molekyler, som ellers trænger ned i huden, overgår til fast form, når de hærdes. Når de er overgået til fast form, kan de ikke trænge igennem noget som helst – heller ikke huden. I tilfælde af, at man ikke har sikret sig, at produktet er fuldt hærdet, vil man altså udsættes for fritlæggende allergene molekyler over en længere periode. Dertil vil de allergene molekyler potentielt blive hvirvlet rundt på kroppen med neglestøvet, når man filer produktet af. Det er derfor vigtigt at sørge for en fuldkommen hærdning hver eneste gang - og dertil også sikre, at ens UV-lampe er af bedste kvalitet, samt lever op til produkterne specifikationer.

  3. Undgå flydende produkt på huden
  Af samme årsag som ovenstående er det vigtigt, at man undgår flydende produkt på huden. De fritlæggende allergene molekyler kan trænge igennem huden på relativt kort tid, og det er derfor vigtigt at få produktet fjernet hurtigst muligt, hvis uheldet er ude. Dette gøres let og effektivt ved at skrabe det overskydende produkt af med en rosenpind eller en Micro Wipe Stick mættet med Cleaner+.

  4. Følg produktets anvisninger
  Alle kosmetiske produkter (herunder negleprodukter) har på baggrund af EU-lovgivning fået foretaget en ekstern sikkerhedsvurdering. Sikkerhedsvurderingens konklusion er bl.a. truffet på baggrund af produktets anvisninger. Afviger man fra produktets anvisninger, kan man derfor risikere at eksponere sig selv for produktets allergener ud over det accepterede sikkerhedsniveau.

  Til trods for, at man gør sit bedste, er der dog aldrig nogen garantier mod kontaktallergi. Nogle udvikler formentlig nemmere kontaktallergi end andre og kan få en allergisk reaktion selv ved eksponering inden for sikkerhedsvurderingens rammer, uden miljømæssig påvirkning eller genetisk tendens til allergier. Det er dog vigtigt at huske på, at risikoen for at udvikle kontaktallergi er meget lille. Man skal derfor ikke være bange for allergi, men naturligvis have respekt for, at negleprodukter er kemi, som skal anvendes korrekt.

  Opsummering
  For at opsummere, er der altså ingen UV-hærdende negleprodukter der er "allergivenlige" og man må acceptere en vis risiko, når man vælger at benytte sig af den type af produkter. Risikoen er dog meget meget lille, så der er som udgangspunkt ikke noget at bekymre sig om, når man bruger produkterne efter vejledningen. Husk altid på ovenstående punkter omkring hvad du selv kan gøre for at mindske risikoen for allergi og brug altid produkterne efter foreskrifterne.

  ×

  Vælg variant