PÅFØRING AF GELPOLISH

Alt om gel polish
Dette blogpost, har en kort beskrivelse af hvad gelpolish er og hvad det kan bruges til. Det forklarer også hvordan man påfører gel polish og hvordan man aftager dem.

Blogpostet skal ses som supplement til vores video guide.

Kort om gelpolish:
Kært barn har mange navne. Gel Polish, UV lak, Shellak, Gellack. Der findes mange ord for det samme - nemlig en hybrid mellem klassisk neglelak og en tynd gelé. Det en flydende gel på flaske, med pigment. Det minder meget om neglelak dog i en meget stærkere udgave. Det kan holde op til 2-3 uger, og der findes mange forskellige farver at vælge imellem. Ligesom gele skal gelpolish hærde i en UV-lampe. Det lægges ofte i 2-3 tynde lag med en base og en top coat under og oven på den valgte farve. De fleste gelpolish kan soakes.

Påføring af gelpolish
Forberedelse af neglen / prep:
Prep er det første og vigtigste step i processen. Det er det som forbereder neglen på produktet, og binder produktet til neglen.

Ønsker man en detaljeret uddybning, henviser vi til vores blogpost om prep: http://neglefeber.dk/blogs/news/alt-om-prep

 1. Start med at tage en 320 gritt neglefil, og fil den frie kant i den ønskede form. Du kan også bruge en negleklipper til at minimere længden først, hvis dette er ønsket.
 2. Skub neglebåndet tilbage med en neglebåndsskubber eller en rosenpind.
 3. Brug den modsatte ende at neglebåndsskubberen eller en rosenpind, til at skrabe det usynlige neglebånd væk.
 4. Hvis det er nødvendigt, klippes det overskuende neglebånd af, med en neglesaks. Husk kun at klippe det hvide hud af, da den hvide farve indikerer at huden er død, og gerne må fjernes
 5. Buf’ neglen med neglefebers buffer. Husk at komme godt ned i siderne og rundt om neglebåndet. Har man problemer med lift, kan man tage en 320 gritt neglefil, og forsigtigt file fra højre mod venstre, og fra venstre mod højre. På den måde skaber du et gitter, som produktet kan hæfte sig til.
 6. Rens neglen med cleaner og en fnugfri wipe. Husk at komme godt ned i siderne.

Påføring af basecoat
Hvad end man bruger vores normale basecoat, rubber basecoat eller fiber basecoat – påføres de alle på samme måde.

 • Gnub/gnid basecoaten godt ned i neglen. Sørg for at forsegle den friekant. Dette skal gøres ved alle lag man påføre. Forseglingen gør at der ikke kommer snavs eller vand ind under lakeringen og skaber lift. Put neglen ind i lampen i 60 sekunder i ved 48 watt og 120 ved 36 wat. • Hvis man bruger rubber base, og gerne vil skabe en lille apex, placer en stribe produkt lodret ned af neglen. Brug penslen til at sprede produktet forsigtigt fra side til side, i halvcirkel bevægelser. Vend hånden i en vandret position, og lad tyngdekræften bringe produktet ned til en blød bue. Efter 3 sekunder på hovedet, vend hånden, og put neglen ind i lampen 60 sekunder ved 48 watt og 120 ved 36 wat.

Påføring af farve
Ved påføring af farve er vigtigste at man hellere laver mange tynde lag, end få tykke lag. Pigmenteringen i gel polish kan gøre det svært, for lampen at hærde igennem, hvis laget er for tykt.

 1. Start med at forsegle den fri kant. Påfør farven langs den frie kant.
 2. Start midt på neglen og skub farven ned mod neglebåndet. Sørg for at pensel er bagved farven, i en 45 graders vinkel, på den må undgår du at til neglebånd bliver ”oversvømmet” med produkt, fordi du hele tiden kan se hvor farven er.
 3. Træk farven fra neglebåndet og lodret ned lang neglen
 4. Star nede med neglebåndet og skub/træk farven ud i venstre side, op mod den frie kant. Gør det samme med højre side. Husk igen at lad penslen være bagved farven, så du nemmere kan kontrollere farven.
 5. Forsegl gerne den fri kant endnu engang

Påføring af topcoat

 • Når du påfører topcoat gøres det på samme måde som med farven. Hærd neglene 60 sekunder ved 48 watt og 120 ved 36 wat.

Det er vigtigt at du er opmærksom på om du har produkt på huden. Sørg for at skabe en jævn fordeling af farven. Hvis du får produkt på huden, skal dette fjernes med en rosenpind, eller en lille pensel, inden neglene sættes ind i lampen.

 

Ligeledes er det vigtigt at man skaber en jævn påføring, for at få en glat og flot overflade.

Det er vigtigt at du inde i lampen, har din hånd liggende vandret, med let spredte fingre. På den måde er du sikker på at lyset rammer neglene på alle led og kanter.


Aftagelse af gel polish
Hos neglefeber kan du soake alle vore gel polish farver. Dette vil sige at de kan fjernes ved hjælp af et acetone omslag. 
Til dette bruges acetone, aftagnings wraps og en 180 gritt fil.

 1. Start med at file i overfladen, så topcoaten er væk. Du kan tjekke dette ved at file hele neglen, tørre neglen af med cleaner og kigge efter skinnende spots. Alle de skinnende steder, indikere at der stadig sidder topcoat.
 2. Når neglen er filet over det hele, vædes en wrap med acetone, og det lille stykke klæde placeres på neglen, så neglen er dækket. Fold wrapen rundt om neglen så den sidder tæt. 
 3. Efter 10 minutter kan du fjerne wrapen, og forsigtigt skrabe med et aftagningsværktøj eller en rosenpind. Du må ikke tvinge noget af. Produktet skal kunne skrabes af med en let berøring.

DE SÆRLIGT UDVALGTE