ALT OM LIFT

ALT OM LIFT

I dette blogpost vil vi beskrive grundene til lift, og hvad man skal gøre når man opdager det.

ÅRSAGER TIL LIFT

Lift er når dit negleprodukt løfter sig fra neglepladen - og der kan være rigtig mange årsager til, at det her. De hyppigste årsager er, at:

1. du ikke har udført din PREP godt nok
Hvis du ikke har forberedt naturneglen godt nok til at tage imod produktet, er der stor risiko for lift. Se vores udførlig blogpost og vores videoguide om Prep af naturneglen på hjemmesiden.

2. du er kommet til at påføre produktet for tæt på din hud/neglebåndsområdet
Når du påfører produkt, skal du være meget opmærksom på ikke at ramme hud eller neglebånd. Vores hud udskiller hele tiden væsker og fedtstoffer, så hvis et produkt rammer huden, er der løbende risiko for at væsker og fedtstoffer glider ind under produktet. Det fører i de fleste tilfælde til lift indenfor ret kort tid. Samtidig giver det en dårlig hæftning, hvis man påfører et produkt ovenpå rester af neglebånd, idet produktet i så fald ikke kan få ordentlig fat i neglen og hæfte sig fast.

3. du har ikke "lukket/forseglet" spidsen af neglen (den frie kant)
Når du påfører produkt på din naturlige negl, er det ikke nok bare at påføre produkt ovenpå neglen. Du skal også huske at "lukke/forsegle" spidsen af neglen - også kaldet den frie kant. Hvis ikke du gør dette, kan der glide snavs ind mellem produktet og naturneglen, hvilket kan medfører, at produktet slipper på spidsen. Se evt vores blogpost om påføring af gel polish for en ydereligere forklaring.

4. du har ultra tynde negle
Hvis du har ultra tynde negle, kan et produkt nogle gange have tendens til at lifte, idet et hårdt produkt ikke er ligeså flexibelt som den helt tynde negl. I disse tilfælde vil vi anbefale at bruge dehydrator og primer for en bedre hæftning samt påføre produktet ovenpå en Fiber base, som er en base coat beregnet til tynde og skræblige negle, da der er tilføjet små fibre i gelen. Eller en Elastic Base, som er en Base Coat der er mere blød og flexibel. Hvis du kun bruger Gel Polish kan vi også anbefale at forstærke din naturlige negl med enten gelé eller AcrylicGel, da disse giver en bedre hæftning på helt tynde negle end Gel Polish alene.

5. hvis produkterne ikke passer sammen / er fra samme brand
Hvis produkterne og eller lampen ikke er fra samme brand / forskellige mærker, kan man også risikere lift, da produkterne kemisk ikke er lavet til at samarbejde.

EKSEMPLER PÅ LIFT

På billederne herunder er der eksempler på lift af forskellig art;

1.
Dette billede er et klassisk eksempel på lift. Det er ved neglebåndet at de fleste oplever lift. Liftet skyldes oftes at ens udgroning er blevet for stor, og ballance punkterne i den opbygget negl, ikke længere er placeret hvor de skal være. Det skaber derfor et øget tryk på den frie kant, om lift ved neglebåndet.

Hvis denne form for lift opdages, er det nok blot at file det liftet produkt væk, og opfylde neglen som normalt.

2.
Dette billede viser lift i siden af neglen. 
Denne form for lift sker oftes hvis neglen udsættes for et traume f.eks ved slag, stød eller klem.

Hvis denne form for lift opdages, skal al' det liftet produkt fjernes, inden man kan opfylde neglen. Det kan ved denne type lift, dog være hurtigere at fjerne al' produkt og starte på en frisk negl.

 3.
Dette billede viser lift som sidder flere forskellige steder på neglen. På dette billede er det nemt at se, fordi det liftet produkt får en hvid farve. Dette skyldes at det ikke længere hæfter til neglen. Der er derfor blevet skabt et hulrum. Årsagen til denne form for lift forekommer ofte fordi at man har fået en for stor udgroning, og balanceringen ikke længere er rigtig.

Hvis man opfylder neglen, ud fra dette udgangspunkt, vil der kun opstå endnu mere lift. Manskal derfor fjerne al' produkt fra neglen, inden man bygger en ny.