Step-by-step: Forlængelse med Builder Gel på klassiske tipper

1) Find den rigtige størrelse tipper
Det er vigtigt, at tipperne passer perfekt til neglene og hverken presser på eller hiver i den naturlige negleform. En for stor tip vil gå ud over neglens kanter og/eller have en bredere c-kurve (bue) end den naturlige negl. En for lille tip vil ikke dække hele neglen og/eller have en smallere c-kurve end den naturlige negl.

Den perfekte tip passer nøjagtigt fra side til side uden at have en for bred eller smal c-kurve og vil derfor hverken hive i eller presse på neglen. Hvis man ikke kan finde en tip, der passer perfekt med både sider og c-kurve, kan man vælge en tip, der som udgangspunkt er for stor, men som passer med c-kurven. Derfra kan tippen files til, så den også passer perfekt med neglens sider.
 

2) Udfør en effektiv prep
Se korrekt fremgangsmåde i step-by-step-guiden for prep her: https://neglefeber.dk/blogs/news

3) Lim tipperne på med Tip Glue
Tør tipperne rene indvendigt med en Fnugfri Wipe væddet med Cleaner+. Lim derefter tipperne på spidsen af neglene med Tip Glue, og lad dem lufttørre i 30-60 sekunder.

4) Tilpas længe, form og overgang
Inden neglen kan opbygges, skal tippens længde og form samt overgangen til naturneglen perfektioneres.

 1. Klip tippens længde til med en Tip Cutter.

 2. Fil tipperne til i den ønskede form med 180 grit-siden af en 100/180 grit fil. 

 3. Fil overgangen af tippen til med en 180 grit-siden af en 100/180 grit fil og/eller med en elektrisk neglefil. Ved brug af den elektriske neglefil, kan der f.eks. bruges en sandrulle med grit 180 til 320. Overgangen fra tip til naturnegl skal gerne se så usynlig/naturlig ud som muligt. Vær opmærksom på ikke at file i den naturlige negl.

 4. Wipe med Cleaner+ for at sikre, at alt snavs og støv fjernes.

5) Påfør Base Coat, og hærd i 60 sekunder
Sørg for, at Base Coat “gnubbes” godt ind i neglen. Dette gøres ved at presse penslens spids ned i neglepladen med en skubbende bevægelse. Det er vigtigt ikke at få for meget produkt på penslen, da neglen kun skal dækkes af et helt tyndt lag. Husk også at forsegle den frie kant. 

Bemærk, at der vil være et sticky layer i Base Coat efter hærdning. Sticky layer er et ganske tyndt lag af uhærdet produkt, som skal sikre, at det næste lag har noget at hæfte sig fast i. Sticky layer er nødvendigt og helt normalt. Det må ikke fjernes.

6) Klargør pensel
Hvis man bruger Builder Gel fra flaske, kan dette trin springes over.
Penslen klargøres ved at dyppe hårene i Builder Gel. Skrab derefter overskydende produkt af. Læs mere om klargøring af pensler her: https://neglefeber.dk/blogs/news/hygiejne-klargoring-og-opbevaring 

7) Opbyg neglen med Builder Gel, og hærd i 60 sekunder
Når neglen opbygges, er det yderst vigtigt for bl.a. holdbarheden, at være opmærksom på, at man får skabt en korrekt form med apex og styrkepunker. Læs mere om korrekt opbygning her: https://neglefeber.dk/blogs/news/opbygning-af-neglen 

 1. Tag en lille perle af Builder Gel op på penslen. Mængden af Builder Gel skal gerne kunne dække hele neglen.

 2. Placér perlen midt på neglen et par centimeter fra neglebåndet. Pres blidt perlen ned mod neglebåndsområdet og rundt langs hele neglebåndets kant. Det er vigtigt, at man ikke rammer huden på noget tidspunkt.

 3. Træk det overskydende produkt væk fra neglebåndsområdet, og fordel det rundt på resten neglen i en langsom og glidende bevægelse ned mod neglens spids. Husk ligeledes at glide produktet helt ud på spidsen af neglen. 

 4. Vend neglen på hovedet, så produktet kan trække ned mod midten og danne en apex - altså neglens styrkepunkt. Såfremt apex og den korrekte negleform ikke flyder i position af sig selv, kan formen hjælpes på plads med penslen. 

 5. For at sikre, at formen, som netop er blevet opbygget, ikke glider ned i neglebåndet, kan man benytte Flash Cure-programmet (10 sekunders blik) på UV-lampen fra The Gel Collection. Dette program laver en overfladehærdning, som indkapsler geléen og sørger for, at den bliver siddende, hvor den skal. Brug Flash Cure-programmet mellem opbygningen af hver enkelt negl.

 6. Når alle fem negle er opbygget, skal de gennemhærdes i 60 sekunder i UV-lampen. Når Builder Gel hærder, vil nogle opleve en brændende fornemmelse i neglene. Dette er helt normalt og skyldes, at molekylerne i geléen trækker sig sammen. I disse tilfælde kan man i stedet gennemhærde neglene i UV-lampens Low Heat Mode (90 sekunder) som gradvist øger UV-lysets effektivitet og mindsker dermed den brændende fornemmelse.

8) Wipe sticky layer af med Cleaner+
Gør en Fnugfri Wipe våd med Cleaner+, og tør neglen fri for sticky layer (det klistrede lag).

9) Fil formen til for at perfektionere opbygningen
For at perfektionere neglens form, og for at skabe en glidende overgang til den naturlige negl, files formen til. Dette kan f.eks. gøres med en 100/180 grit neglefil og/eller med en elektrisk neglefil. Ved brug af den elektriske neglefil, kan der f.eks. bruges en sandrulle med grit 100 til 180 eller en bit med grovhed fin til ekstra fin. Afslut med at buffe hele neglens overflade med en 100/180 grit buffer.

Det er vigtigt, at der ikke files for meget på lower arch (undersiderne af neglene). I så fald risikerer man at fjerne forseglingen ved overgangen fra naturnegl til produkt. Overfilning på dette område kan medføre 
lift og dårlig holdbarhed. Det er også vigtigt, at der ikke files for langt ind, så naturneglen kommer til syne igennem produktet. Dette vil nemlig gøre, at produktets styrkepunkt ikke længere er robust, og neglen vil derfor med stor sandsynlighed lifte eller knække med tiden.

10) Fjern støv med en Fnugfri Wipe og Cleaner+
Gør en Fnugfri Wipe våd med Cleaner+, og tør neglen fri for støv.

Hvis man ikke ønsker Gel Polish-farve oven på sin Builder Gel, kan man springe direkte til step 13.

11) Påfør første lag Gel Polish-farve og hærd i 60 sekunder
Ved påføring af Gel Polish-farve er det vigtigt at lægge helt tynde lag. Tykke lag kan give rynker i overfladen, ujævn farve eller forblive uhærdet. En god huskeregel er, at hvis ens Gel Polish flyder ned i neglebåndet, er det fordi, man har lagt for tykt et lag.

 1. Farvepigmenterne i Gel Polish-farver kan falde til bunds over tid. Derfor skal farven blandes inden brug. Undgå at ryste flasken, da dette kan skabe luftbobler. Den bedste måde at blande Gel Polish-farver på er ved at vende bunden i vejret på flasken og placere den mellem to flade hænder. Dernæst rulles flasken frem og tilbage i hænderne.

 2. Dyp penslen i flasken og tør det meste af Gel Polish-farven af på indersiderne af flaskens hals. Skrab dernæst en lille perle af Gel Polish-farve op fra siden af flaskens hals.

 3. Placer penslen midt på neglen, og skub farven ned mod neglebåndet. Sørg for at penslen er bag ved farven i en vinkel, der er forholdsvist vandret med neglen. Når farven er placeret så tæt på neglebåndet som muligt (uden at ramme neglebåndet), trækkes farven lodret ned hen over resten af neglen.

 4. Påfør Gel Polish-farve på spidsen af neglen.

 5. Løft penslen fra neglen, og placer den nu i midten af neglen helt oppe ved neglebåndet. Træk derefter farven ud mod højre side og hele vejen ned langs neglen. Gentag det samme i venstre side.

 6. Når Gel Polish er påført på alle fem negle, skal de hærde 60 sekunder i UV-lampen.


Hvis man har svært ved at lave en skarp farvekant, som ligger helt tæt op ad neglebåndet (uden at ramme huden), kan man med fordel bruge en tynd Nail Art-pensel til at skubbe farven lidt længere op mod neglebåndet.

12) Påfør andet lag Gel Polish-farve og hærd i 60 sekunder
Påfør med samme fremgangmåde som beskrevet i forrige step.

13) Påfør Top Coat og hærd i 60 sekunder
Top Coat påføres efter samme metode som Gel Polish-farve. Den er “No Wipe”, hvilket betyder, at den ikke har et sticky layer (et tyndt klistret lag) efter hærdning. Det er altså ikke nødvendigt at rense med Cleaner+.

14) Afslut med negleolie
Vask hænder, og påfør negleolie. Olien skal påføres både ved neglebåndet og under neglen. Læs mere om daglig neglepleje her: https://neglefeber.dk/blogs/news/neglepleje-og-neglebideri